Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med å droppe ham som advokat

- Tar du saken, dropper vi deg som advokat, skal flere av Ben Fegrans klienter ha sagt. Han forsvarer den drapssiktede 19-åringen likevel, og regner med at han dermed mister klienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV2 skal det dreie seg om forretningsklienter. Nettavisen melder at truslene skal ha kommet fra flere av hans klienter, samt personer i Kristiansand som har behov for juridisk bistand.

Truslene mot advokaten skal ha kommet i forkant av at han i går sa ja til å forsvare 19-åringen. I går meldte flere medier at opptil flere advokater i Kristiansand-distriktet nektet å stille som forsvarer for de to mennene.

Fegran kjenner til holdningen flere av hans kolleger utviste da de ble bedt om å forsvare en av de siktede.

- Jeg ser på saken som en utfordring. Enhver person som er siktet i en sak, har krav på forsvarer, er hans reaksjon overfor TV2.

- Når noen fremsetter slike trusler overfor meg, blir jeg enda mer innstilt på å ta denne saken. Da jeg ankom politikammeret klokka 12.00 i går, var jeg ikke klar over at det gjaldt barnedrapene. Men slik som situasjonen er nå, ville jeg nok ha representert 19-åringen uansett, sier Fegran til Nettavisen.

- Sakens svært spesielle karakter gjør den til en utfordring på mange måter. Jeg ønsker, og kommer til, å representere min klient på en best mulig måte gjennom hele prosessen, presiserer Fegran.

<B>TRUET: Advokat Ben Fegran regner med å miste klienter som en direkte følge av at han forsvarer en av de tiltalte i Baneheia-drapene.