Truet med å fly inn i Sky Tower

Stjal fly og truet New Zealands landemerke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En mann stjal et småfly og truet med å krasje inn i landemerket Sky Tower i New Zealands største by Auckland, før han styrtet flyet i havet, sier politiet til nyhetsbyrået AP.

Dermed kunne New Zealand ha opplevd nesten det samme som rammet New York 11. september for fire år siden, da to fly krasjet i Twin Towers.

Sky Tower er 328 meter høyt, og er det høyeste tårnet på den sørlige halvkule. I tårnet finnes blant annet to restauranter, der rundt 500 gjester spiste middag da trusselen kom.

Alle gjestene ble evakuerte i løpet av 20 minutter.

Samtidig fulgte politiet etter flytyven, som fløy svært lavt gjennom et forretningsområde. I mørket skal han også ha vært svært nær Sky Tower. Han skal ha vært i radiokontakt med politiet i løpet av flyturen.

Hadde sertifikat

Mannen hadde flysertifikat, og stjal et fly fra flyplassen Ardmore sør for Auckland. Han er sendt til sykehus etter å ha krasjlandet i havet like ved stranda St. Heliers, et boligområde ti kilometer fra sentrum i Auckland.

- Situasjonen oppsto etter en privat krisesituasjon, opplyser polititalskvinne Phillipa White.

STYRTET: Piloten styrtet til slutt i havet, etter å ha truet med å fly inn i Sky Tower på New Zealand. Foto SCANPIX/REUTERS
STYRTET: Piloten styrtet til slutt i havet, etter å ha truet med å fly inn i Sky Tower på New Zealand. Foto SCANPIX/REUTERS Vis mer

Piloten skal være alvorlig, men ikke kritisk skadd.

Det er ikke klart om hendelsen har direkte sammenheng med det pågående valget i New Zealand, men både statsminister Helen Clark og opposisjonsleder Don Brash skal avholde valgkamp i Auckland i dag.

<B>LANDEMERKE:</B> Sky Tower er det høyeste tårnet på den sørlige halvkule.