Truet med å hoppe hvis ikke demonstrantene opphever barrikadene i Hongkong

Dramtiske scener.

TRUET MED Å HOPPE: Denne mannen truet med å hoppe hvis ikke demokratidemonstrantene fjernet veisperringer og barrikader i nærheten av regjeringsbygget. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TRUET MED Å HOPPE: Denne mannen truet med å hoppe hvis ikke demokratidemonstrantene fjernet veisperringer og barrikader i nærheten av regjeringsbygget. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skal flere av demonstrantene som har barrikadert seg utenfor Leung Chun-yins kontor, ha gått med på å opphevde blokaden.

Samtidig utspilte deg seg svært dramatiske scener like utenfor regjeringskontorene, som understreker hvor alvorlig situasjonen er.

Truet med å hoppe En støttespiller av de kinesiske myndighetene, og av Leun Chun-yin, byens politiske leder, som de titusenvis av demonstrantene protesterer mot - truet nemllig med å hoppe fra ei bru like utenfor regjeringskontorene.

Han krevde at veisperringene og blokadene satt opp av demonstrantene skulle fjernes. Etter at mannen hadde stått på brua i mer enn tre timer, ble han eskortert ned av politibetjenter og brannmenn.

Demonstrantene som kjemper for mer demokrati, gikk etter hvert med på å fjerne veisperringer og barrikadene. Bakgrunnen skal ha vært at de fryktet politiet ikke skulle få gjort jobben sin i millionbyen. TV-bilder fra stedet skal vise protestledere som håndhilser på politibetjenter utenfor. Det er imidlertid ikke klart om alle har forlatt området, men det virker som om demonstrantene nå omgrupperer seg til et annet sted av byen, skriver nyhetsbyrået AP.Det er ikke ventet at demonstrantene vil avslutte de omfattende protestene. Også støttespillere Den 60 år gamle Hongkonglederen har også en rekke støttespillere i byen, på tross av at det er er pro-demokrati demonstrantene vi hører mest av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer