Truet med å kaste ut Vegard. Nå snur kommunen

- Jeg blir så glad at jeg hopper i taket og roper hurra, utbryter Vegards svigerinne når hun får høre den gode nyheten.

FÅR BEHOLDE BOLIGEN: Vegard og andre i hans situasjon kan juble midlertidig, etter at byråden har bestemt seg for å skru tilbake leieprisene ut året. Kommunen endrer også rutiner for å sikre en bedre dialog med brukere og pårørende i tilsvarende saker. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FÅR BEHOLDE BOLIGEN: Vegard og andre i hans situasjon kan juble midlertidig, etter at byråden har bestemt seg for å skru tilbake leieprisene ut året. Kommunen endrer også rutiner for å sikre en bedre dialog med brukere og pårørende i tilsvarende saker. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi politikere er valgt for å agere når innbyggerne opplever å bli behandlet urettferdig. Det har vi valgt å gjøre i denne saken. De som bor i omsorgsboliger skal kunne leve gode liv, uten å bekymre seg for om de har råd eller ikke til å betale husleia, sier byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune, Tone Tellevik Dahl (Ap).

For noen uker siden kunne Dagbladet fortelle om utviklingshemmede Vegard Kile, som i januar fikk begjæring om utkastelse fra omsorgsboligen sin på Rustadgrenda i Oslo, som følge av at kommunen hadde bestemt seg for å øke husleia fra 8 000 til 13 000 kroner i måneden.

Etter dette har det vært store diskusjoner om kommunens ordning for prissetting av omsorgsboliger. Flere har tatt til orde for at byrådet skal rydde opp, blant andre Fabian Stang, som tilbød seg å betale mellomlegget fra egen lomme dersom kommunen ikke ordner opp umiddelbart.

Nå har byråden besluttet å anbefale byrådet om å fryse dagens ordning ut året.

- Blir så glad at jeg hopper i taket

- Jeg blir så glad at jeg hopper i taket og roper hurra, utbryter Vegards svigerinne, Randi Røst Kile, når hun får høre den gode nyheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer