Truet med å lemleste Stoltenberg og sprenge by

IT-ekspert fra Porsgrunn med «høy IQ» for tingretten.

 SIKKERHETSVAKTER:  Jens Stoltenberg omgitt av sikkerhetsvakter på vei inn i statsministerbilen utenfor Stortinget valgnatta. Av sikkerhetshensyn fikk han ikke spasere de få hundre metrene hjem - om han at ønsket.   Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix.
SIKKERHETSVAKTER: Jens Stoltenberg omgitt av sikkerhetsvakter på vei inn i statsministerbilen utenfor Stortinget valgnatta. Av sikkerhetshensyn fikk han ikke spasere de få hundre metrene hjem - om han at ønsket. Foto: Aleksander Andersen / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»En 39 år gammel mann fra Porsgrunn står tiltalt for blant annet å ha truet med å lemleste avtroppende statsminister Jens Stoltenberg.

Det var apparatet rundt Jens Stoltenberg som anmeldte 39-åringen 25. juli i sommer, opplyser politiadvokat Per Steinar Bungum i Telemark politidistrikt til Varden.

Mannen ble anmeldt for å ha skrevet på sin Facebook-side at han ville få Stoltenberg lagt inn på psykiatrisk avdeling, og skrev svært grafisk hvordan han ville lemleste ham der. Han skrev også at han ville begå statskupp.

Youtube, hasj og sprengstoff Rettssaken mot mannen starter tirsdag i Nedre Telemark tingrett. Han er også tiltalt for en rekke andre forhold, som Youtube-videoer han la ut i juni i år.

I videoene sa han blant annet at han ville sprenge Porsgrunn og NRK Østafjells. Tiltalen omfatter også trusler mot en politiansatt og en NRK-journalist. Han er også tiltalt for bruk og oppbevaring av hasj. Mannen nekter straffskyld.

Dømt i USA Etter det Varden kjenner til ble 39-åringen i fjor dømt til fengsel i 84 dager i USA for å ha framsatt drapstrusler mot president Barack Obama.

Truslene ble framsatt mens han loffet rundt i USA i 2011 og 2012.

39-åringen er ifølge Varden vurdert som tilregnelig og psykisk frisk av rettspsykiatere som har vurdert ham ved to anledninger.

Mannen er ifølge avisa IT-ekspert og har startet flere programvareselskaper som gjør det godt i dag.

- Høy IQ Hans advokat Andreas Nyhaug opplyser at mannen har en IQ som ligger langt over gjennomsnittet.

- Han kan sitte timevis og sitere fra Koranen, Bibelen, fra hinduistisk lære, og så videre, sier Nyhaug.

(NTB).