Truet med å skyte hjelpepleier

En 42 år gammel mann er dømt til samfunnstjeneste etter at han truet med å skyte en hjelpepleier om hun ikke åpnet et medisinskap for han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er i Rana tingrett dømt til 240 timers samfunnstjeneste for truslene han kom med på Helgelandssykehuset i Mo i Nordland tidligere i år, skriver Rana Blad.

Vettskremt hjelpepleier

Dramaet på sykehuset startet etter at 42-åringen ble innlagt på sykehuset på grunn av en mulig overdose. Men i stedet for å bli behandlet forsøkte mannen å true til seg narkotiske medikamenter. Tiltalte møtte en hjelpepleier i sykehuskorridoren og ba henne åpne et medisinskap.

Da hun fortalte at hun ikke hadde nøkler til et slikt skap, truet han med å skyte henne. Kvinnen ble så redd at hun var nær ved å besvime.

Truet flere

Da mannen ikke fikk det som han ville fortsatt han oppover i bygget og til barselavdelingen. Han truet en ny kvinne, men hun avviste ham. I mellomtiden var politit varslet og ankommet sykehuset.

En jordmor fortalte den desperate rusmisbrukeren at hun skulle hjelpe ham bare han ble med henne. 42-åringen fulgte etter, men i stedet for å få medisiner ble han lurt med ned til resepsjonen der politiet pågrep han.

Påtalemyndigheten mente at ni måneders fengsel ville være en passende straff for handlingene til 42-åringen, men retten mente at samfunnstjeneste fikk holde ettersom tiltalte nå gjennomførte et behandlingsopplegg for sitt rusmisbruk, skriver Rana Blad.