BATACLAN, PARIS 13.NOVEMBER 2015:  Det amerikanske bandet Eagles of Death Metal på scenen like før tre bevæpnede menn skjøt rundt seg og drepte 90 mennesker. En taxikunde i Florø villeduskutere saken samme helg med en sjåfør. Foto: MARION RUSZNIEWSKI, Rock@Folk/AFP/NTB Scanpix.
BATACLAN, PARIS 13.NOVEMBER 2015:  Det amerikanske bandet Eagles of Death Metal på scenen like før tre bevæpnede menn skjøt rundt seg og drepte 90 mennesker. En taxikunde i Florø villeduskutere saken samme helg med en sjåfør. Foto: MARION RUSZNIEWSKI, Rock@Folk/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Truet med å skyte muslimsk taxisjåfør som ikke ville diskutere Paris-terror

Passasjer i 40-årene dømt til 90 dagers fengsel for rasistisk motivert vold i Florø. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene er i Fjordane tingrett dømt til 90 dagers fengsel for rasistisk motivert vold. Mannen hevder han var oppbrakt på grunn av terrorangrepet i Paris.

Mannen, som er fra Sunnfjord, slo en sjåfør i skuldra under en drosjetur, fordi sjåføren ikke vil snakke om terrorangrepet i Paris, skriver NRK.

Mannen truet deretter med å skyte sjåføren, som er muslim, om han anmeldte slaget. Like etter slo han sjåføren i ansiktet.

Kjørte av veien

Hendelsen skjedde i Florø tidlig søndag morgen 15. november i fjor halvannet døgn etter at 90 mennesker var drept under en konsert i lokalet Bataclan i Paris.

Trusselen førte til at sjåføren kjørte av veien og ropte om hjelp over sambandet. Sjåføren gikk i sjokk etter hendelsen og ble sykemeldt i to uker.

I retten forklarte mannen at han ikke har noe hat mot muslimer. Han hevdet at uttalelsene var rettet mot den ytterliggående islamistgruppa IS, og terroristene som sto bak angrepet i Paris få dager tidligere.

Retten: - Fordi han var muslim

Tingretten mente at episoden ble utløst av at sjåføren var muslim. De mente mannens forklaring ikke var troverdig. Han ble derfor dømt for rasistisk motivert vold.

Mannen erkjente straffskyld for volden, men ikke for de hatefulle ytringene.

En drosjesjåfør som kjørte mannen tidligere samme natt, fortalte at hun vurderte å advare drosjesentralen mot å sende muslimske sjåfører for å hente mannen.

Mannen må også betale drosjesjåføren 20.000 kroner i erstatning, i tillegg til 3.000 kroner for utgifter sjåføren har hatt etter hendelsen.

(NTB).