VILLE DREPE OG BOMBE:  Securitas-vakter måtte berge NAV-ansatt kvinne i Porsgrunn. Illustrasjonsfoto: Morten Holm/NTB Scanpix.
VILLE DREPE OG BOMBE: Securitas-vakter måtte berge NAV-ansatt kvinne i Porsgrunn. Illustrasjonsfoto: Morten Holm/NTB Scanpix.Vis mer

Truet med å skyte og bombe NAV-ansatt

Slipper fengsel etter politisommel i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i høst har NAV sentralt satt i gang tiltak for å trygge sikkerheten til NAV-ansatte over hele landet.

Bakgrunnen er flere alvorlige episoder der klienter har gått til fysisk angrep på NAV-ansatte. Drapet på en NAV-ansatt kvinne på Grorud i Oslo i sommerutløste kraftige reaksjoner i etaten.

Nå har Nedre Telemark tingrett talt i en alvorlig episode på NAV-kontoret i Porsgrunn, der en 41 år gammel mann truet med å skyte saksbehandleren og bombe hjemmet hennes.

Tingretten har bestemt at mannen slipper fengsel fordi politiet har brukt for lang tid, skriver Varden.

Forklarte seg ikke - møtte ikke Det var 25. november 2011 - for snart to år siden - at Securitas-vakter grep inn mot den agressive mannen.

Da politiet skulle avhøre mannen i januar i år - 14 måneder etter - nektet han å forklare seg.

Han møtte ifølge Varden heller ikke i retten, og slapp med 18 dager betinget fengsel fordi  politiet har brutt fristen til Den europeiske menneskerettsjkonvensjon for rimelig saksbehandlingstid.