Truet med å skyte politiet

Politiet i Seljord tok ingen sjanser da de ble truet av en mann med våpen. De skjøt ham i skulderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann og en kvinne løsnet i natt flere skudd på en campingplass i Telemark. Skytingen fant sted på Løyne Camping og Hytteutleie i Vrådal i Kviteseid kommune i Telemark ved 03.20-tida i natt.

- Det er ingenting som tyder på at de var gjester ved campingen, sier operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Krisehjelp

De to løsnet flere skudd og vekket gjestene ved campingen. Det er uklart hva slags våpen som ble brukt, men politiet har beslaglagt flere våpen under pågripelsen, bekrefter Ingebrigtsen.

Ingen ved campingplassen ønsker å uttale seg til Dagbladet.no nå i morgentimene. De ansatte og gjester har fått tilbud om støtte fra Kviteseid kommunes kriseteam.

En person ble lettere skadd på campingen da de to pågrepne truet til seg en bil og stakk av. Den skadde ble slått ned.

Truet politiet

Etter skyteepisoden kjørte paret av gårde mot Seljord. Her ble de stanset i en sperring og bedt om å forlate bilen.

Klokka 05.35 kommer mannen ut av bilen og truer polititjenestemennene med et våpen. De velger å skyte han for å få kontroll over situasjonen. Han er nå sendt til behandling på sykehus i Skien. Skadene hans beskrives som lettere.

En knapp time senere kommer kvinnen ut av bilen og hun overgir seg frivillig.

- Vi vet foreløpig ikke hvem de to er. De er lite samarbeidsvillige og har ikke oppgitt navnene sine, sier Ingebrigtsen.

SEFO koblet inn

Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) er varslet om hendelsen og vil etterforske saken, uavhengig av politiet egen etterforskning. Deres oppgave er å eventuelt avdekke om polititjenestemennene som løsnet skudd kan ha brutt noen av sine instrukser.

AVSPERRET:</B> I formiddag var fortsatt åstedet for politiskytingen sperret av. Etterforskere fra SEFO skulle undersøke stedet og våpenet som ble brukt. Det ligger på bakken til venstre for politimannen.
SÅRET:</B> En mann ble skutt av politiet i skulderpartiet da han truet med å skyte.
PÅGREPET:</B> Kvinnen ble pågrepet 6.22 i dag. Hun overga seg frivillig til væpnet politi.