- Truet med å skyte sjefen

En bussjåfør i Schøyens Bilcentraler i Oslo har fått sparken, etter at han skal ha truet med å drepe selskapets lønningssjef. Sjåføren hevdet at han flere ganger hadde fått for lite i lønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet, og måtte tilbringe natta på glattcelle. Situasjonen var dramatisk - og bussjåføren skal slett ikke har vært en mann med godt humør den aktuelle dagen.

Sjåføren ble nemlig hentet av politiet i sitt hjem utenfor Oslo etter anmeldelse fra selskapet, og påsatt håndjern. Schøyens Bilcentraler tok ingen sjanser, og lønningssjefens hjem ble samme kveld og natt overvåket av vektere.

Bussjåføren, som påstår at han ikke hadde framsatt drapstrusler, hevdet at han fikk sparken på sviktende grunnlag, og gikk til sak for å få kjent avskjeden urettmessig.

Han krevde samtidig 300000 kroner i erstatning av busselskapet.

Avskjed

I Borgarting lagmannsrett har bussjåføren tapt søksmålet med knappest mulig margin, tre mot to stemmer.

Lagmannsretten finner det bevist at sjåføren under en telefonsamtale, som flere overhørte, uttalte at han hadde våpen, og at han skulle blåse hodet av lønningssjefen, eventuelt blåse ham til helvete.

Flertallet er av den oppfatning at drapstruslene var framsatt under slike omstendigheter at de må anses som så alvorlige og ødeleggende på forholdet mellom sjåføren og bedriften at det gir grunn til avskjed.

Nektet bot

Oslo-politiet ga sjåføren ei bot på 5000 kroner, etter at han ble arrestert og kastet på glattcelle. Denne bota nektet sjåføren å godta. Saken kom opp i Oslo byrett, som frifant sjåføren.

Den dommen er rettskraftig. Avskjedssaken kan ankes til Høyesterett. Arbeidsmiljøloven er grunnlaget for avskjedssaken.