SPARER IKKE PÅ KRUTTET: Rodrigo Duterte har gjort seg bemerket med en rekke kontroversielle uttalelser. Foto:  REUTERS/Lean Daval Jr/NTB Scanpix. 
SPARER IKKE PÅ KRUTTET: Rodrigo Duterte har gjort seg bemerket med en rekke kontroversielle uttalelser. Foto:  REUTERS/Lean Daval Jr/NTB Scanpix. Vis mer

«Østens Donald Trump» slår til igjen:

Truet med å spise Abu Sayyaf-medlemmer rå foran øynene til folk

Ny oppsiktsvekkende trussel fra Filippinenes president. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinenes president Rodrigo Duterte, som fra før er i hardt vær etter å ha kalt president Barack Obama «en horunge», truer nå med å partere og spise Abu Sayyaf-medlemmer.

Duterte kom med den oppsiktsvekkende trusselen i en tale til filippinere i Laos, der han denne uka deltar på et toppmøte i den sørøstasiatiske samarbeidsorganisasjonen ASEAN.

- De skal få betale. Når tiden er inne, skal jeg spise dere foran øynene på folk. Dersom dere gjør meg sint, lover jeg å spise dere levende, rå, sa Duterte.

Holder nordmann som gissel

Abu Sayyaf, som består av noen få hundre militante, har sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppa IS og holder blant andre nordmannen Kjartan Sekkingstad som gissel.

Duterte har innledet en stor militæroffensiv mot gruppen, noe som i forrige måned kostet 15 filippinske regjeringssoldater livet.

- Jeg kommer til å snitte dere åpne. Gi meg salt og eddik, så skal jeg spise dere. Jeg tuller ikke, sa Duterte.