Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombe sendt til politihus på Ski

- Truet med å sprenge blokka han bodde i

Naboer forteller at den siktede bombemannen tidligere har kommet med liknende trusler.

BOMBEMANN: Mannen i 40-åra som skal ha sendt ei bombe til politihuset i Ski, er fengslet med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene må sones på isolasjon, besluttet Halden tingrett i dag. Video: Trym Mogen og John T. Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alma Jordet bor i naboblokka til mann som er siktet for å ha sendt ei bombe til politiet i Ski.

Fredag ettermiddag tok politiet seg inn i siktedes leilighet og evakuerte blokka han bor i.

Jordet sier til Dagbladet at det var en større politiaksjon mot samme leilighet i fjor sommer, med folk fra bombegruppa og væpnet politi på stedet.

Ifølge en annen nabo hadde siktede på samme tidspunkt truet med å sprenge blokka han bor i. Politiet rykket da ut med stigebiler og skarpskyttere og siktede ble pågrepet.

Politiadvokat John Skarpeid bekrefter at de er kjent med hendelsen fra i fjor sommer.

- Ja, det var en del av bakgrunnsstoffet for at vi fant moduskandidater. Vi er kjent med den hendelsen, og det er noe vi nå må ta fram igjen, analysere og trekke inn i denne etterforskninga.

- Har mannen kompetanse til å konstruere en slik sprengladning?

- Det er for tidlig å si. Dette er ting vi skal avdekke nå, blant annet med avhør.

NABO: Alma Jordet bor i naboblokka til den siktede i saken der en bombe ble sendt til Ski politihus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NABO: Alma Jordet bor i naboblokka til den siktede i saken der en bombe ble sendt til Ski politihus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Overvåking

Alma Jordet sier at hun har blitt fortalt at siktede har hatt videoovervåking rundt leiligheten sin. Han skal også ha hatt en innbruddssikker dør, slik at da politiet aksjonerte i fjor måtte de knuse et vindu for å ta seg inn i leiligheten til den nå bombesiktede mannen.

Dette bekreftes av flere naboer.

Flere naboer sier de har observert overvåkingskameraer som peker ut fra leiligheten. Kameraene skal ha blitt montert de siste ukene. Naboene skal ha anmeldt siktede for overvåkinga.

Den siktede mannens forsvarer, John Christian Elden, sier til Dagbladet at mannen har hatt overvåkingskameraer på adressen på grunn av konflikten med politiet.

Advokaten trekker fram hendelsen fra i fjor sommer som en del av forklaringa på kameraene. Han legger også til at den aktuelle saken mot borettslaget ble henlagt på grunn av tvil om tilregnelighet.

- Han har ikke bekreftet at han har truet noen, men det ble vel heller ingen avklaring på det siden saken ble henlagt, sier Elden.

SPRENGSTOFF: Dette vet vi om den mistenkelige pakken sendt til politiet onsdag 5. desember - som viste seg å inneholde sprengstoff. Video: Freddie Larsen og NTB Scanpix. Klipp: Ingrid Cogorno Vis mer

- Flere navn

Ifølge opplysninger Dagbladet har fått skal siktede ha operert med flere navn på sin egen postkasse til tross for at han bor alene i leiligheten.

Mannen har en lang historikk med konflikt med det lokale politidistriktet og har flere alvorlige punkter på rullebladet, blant annet et forsøk på bombetrussel mot Lørenskog lensmannskontor i 2008. Etter det Dagbladet erfarer, skal mannens historie være knyttet til psykiatri og ikke ideologi.

Personer med kjennskap til mannen beskriver at han føler seg som en normal borger som føler seg overkjørt av systemet.

BOMBEMANN: Mannen i 40-åra som skal ha sendt ei bombe til politihuset i Ski, er fengslet med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene må sones på isolasjon, besluttet Halden tingrett i dag. Video: Trym Mogen og John T. Pedersen. Vis mer

Fengslet

Mannen ble lørdag ettermiddag fengslet med brev- og besøksforbud i fire uker. De to første ukene må sones på isolasjon. Den siktede mannen anket på stedet.

- Jeg ble ikke pågrepet. Jeg inngikk en avtale med politiadvokaten. Jeg vil korrigere det bildet, fordi jeg mener det er feil det som er skrevet om at jeg ble pågrepet, sier han til Dagbladet.

Mannen beskriver det som at han selv meldte seg for politiet. Han har tidligere sagt at han har forståelse for at politiet ville snakke med ham, på grunn av den langvarige konflikten han har hatt med etaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!