- Truet med å sprenge DnB

En 56-åring fra Sandefjord skal ha forlangt 1,8 millioner kroner av DnB-sjef Svein Aaser og truet med å sprenge to bankfilialer i lufta hvis pengene ikke ble utbetalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Aaser var selv i kontakt med 56-åringen. Ifølge tiltalen som nå er tatt ut, ringte mannen til Aaser 8. mai i fjor.

«Han presenterte seg som Tore Johan og uttalte til konsernsjef Svein Aaser at han sammen med sin kone var tatt som gissel av PKK, og at Aaser måtte utbetale 1,8 millioner kroner,» heter det i tiltalen. Mannen skal ha truet med å sprenge to DnB-filialer i Oslo.

Falske penger

56-åringen skal også ha gjentatt kravet overfor sikkerhetssjefen i DnB. Banken og Sandefjord-mannen - som nå er tiltalt for to tilfeller av grove ran - arrangerte pengeoverlevering i Tønsberg dagen etter. Den skulle skje ved jernbanestasjonen.

Der ventet en falsk pengekoffert og Oslo-politiets beredskapstropp. Mannen ble lagt i jern da han skulle hente kofferten.

56-åringen er tidligere dømt for bedrageri og har en rekke ganger vært med på å lure DnB og Kreditkassen. På 90-tallet var han blant annet innblandet i tre bedragerier og et bedrageriforsøk. Samlet utbytte var nærmere 20 millioner kroner.

Forlangte 950000

56-åringens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, bekrefter at han nå er tiltalt:

- Men han erkjenner bare delvis straffskyld, sier Furuholmen.

Rettssaken er berammet i Oslo tingrett i januar neste år.

56-åringen er også tiltalt for å ha ringt Sandefjord postkontor i november 2000. Han skal ha fortalt en ansatt at han og familien var tatt som gisler av utlendinger, og at den ansatte måtte utbetale 950000 kroner.

Han skal videre ha sagt at det var plassert fjernstyrte bomber i to forskjellige postkontorer.

Ifølge tiltalen sa den postansatte at hun måtte snakke med sine overordnede. Hun skal ha avtalt med mannen at han skulle ringe tilbake seinere på dagen, noe han ikke gjorde. Han lyktes dermed ikke med å få ut pengene.