Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med å sprenge hus

Tofte sentrum ble sperret av da en mann forlot en bil full av dynamitt og truet med å sprenge et hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert kl. 20:14 NTB melder at politiet har hentet ut 75 kilo sprengstoff og fenghetter. Dermed er faren for eksplosjon over.

En bil full av dynamitt er årsaken til at politiet har sperret Tofte sentrum i Hurum.

- Vi har pågrepet en person. Men aksjonen er ikke over, sier vakthavende ved Hurum politistasjon til Dagbladet.no. Personen, som var eier av bombebilen, ble pågrepet uten dramatikk på et serveringssted i Tofte.

Etter å ha rådført seg med bombegruppen til politiet i Oslo, ble det besluttet å evakuere folk i en radius av 500 meter rundt bilen.

- Er det noen grunn til å tro at dynamitten kan gå av?

- Det vet vi ikke. Det er derfor vi har bedt om hjelp fra ekspertene, sier operasjonsleder Knut Larsen til Dagbladet.no.

I alt ble 265 mennesker evakuert klokka 17 i ettermiddag.

Familekrangel

Politiet hadde tidligere på dagen fått melding om at det var familiekrangel på en adresse i Hurum. Den ene mannen hadde truet med å sprenge huset til den andre i lufta. Politiet avblåste da aksjonen fordi de fikk melding om at bråket hadde roet seg.

Like etter fikk politiet et tips om en varebil full av dynamitt sto parkert utenfor huset til den ene som var innvolvert i krangelen. Det var midt i et boligfelt i Tofte i Hurum. Det ble da satt i gang evakuering.

Bombegruppa startet å jobbe klokka 19. Politiet vet ikke hvor lang tid det vil ta å avklare situasjonen.