Truet med å sprenge huset sitt

En 27 år gammel mann forskanset seg i huset sitt med enorme mengder sprengstoff. Han truet med å sprenge seg selv og huset i lufta dersom politiet forsøkte å pågripe ham. I 16-tida overga han seg selv til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To spesialforhandlere ble i dag sendt til Rossfjordstraumen i Troms der en 27-åring hadde forskanset seg i et hus. Han truet med å sprenge seg selv og huset sitt dersom politiet forsøkete å pågripe han.

Politiet fikk opplysninger om at mannen har armert huset sitt slik at sprengladninger ville gå av dersom noen forsøkte å trenge seg inn.

Politiet i Troms sendte flere tjenestemenn med spesialopplæring til å løse det som karakteriseres som skarpe oppdrag. Også to forhandlere som er utdannet til å megle i forskansingaksjoner ble sendt til Lenvik i Troms.

Tok gissel

Aksjonen mot mannens eldre toetasjesbolig startet i går kveld klokka 19.25. Da rykket politiet ut etter en melding om at mannen hadde oppsøkt sin eks-samboer og tvunget henne til huset der politiaksjonen pågår. Litt senere på kvelden slapp han henne ut.

Tiltalt

27-åringen er kjent for politiet fra før. Han skal møte i en straffesak i august, der han står tiltalt for blant annet frihetsberøvelse, trusler og vold mot sin eks-samboer og andre mennesker.