Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med å ta livet sitt

Ronny Kjeldsen forteller om sin psykiske tilstand.

HUSKER BEDRE NÅ: I lagmannsretten husker Ronny Kjeldsen at han kjørte til Oslo da Jan Petter Aarstad ble drept. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX
HUSKER BEDRE NÅ: I lagmannsretten husker Ronny Kjeldsen at han kjørte til Oslo da Jan Petter Aarstad ble drept. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| HAMAR (Dagbladet): I tingretten var Ronny Kjeldsen langt tøffere enn i lagmannsretten.
I vinter var han forretningsmann og hadde minst 40-50 ideer han ville gjennomføre. Han fortalte om sitt eget selskap «Råtass Bil AS» og skrøt: Kall meg gjerne Ronny Råtass!

- Forretningsplanen var å selge biler, men det fikk jeg aldri gjort på grunn av amfetaminbruken. Jeg kaller det medisinering, men det ble en del overdosering, sa han om firmaet sitt i Eidsivating lagmannsrett.

Husker bedre i lagmannsretten
Han har også forklart seg mer detaljert rundt hva han gjorde i tidsperioden da Jan Petter Aarstad ble drept.
Aarstad ble drept i begynnelsen av november 2006, og ble ikke funnet før 14 måneder senere.
- Etter rettssaken har jeg ligget og sovet hver dag. Jeg har snudd døgnet, det har vært veldig vanskelig for meg. Hva kan jeg komme på, hva kan jeg finne av informasjon. Jeg husker veldig godt at jeg kjørte ned til Oslo første november.

Kjeldsen overnattet i Oslo og kjørte hjem på morgenen. Han var på gården for å levere stoff, deretter forklarer han at han kjørte avgårde igjen.

Knut Arne Thorstensen hadde en helt annen forklaring på hvor Kjeldsen var. I forrige uke sa han at det var Kjeldsen som kastet Aarstad i brønnen på gården.

- Når jeg kommer bort begynner Ronny å dra Jan Petter opp mot brønnen. Jeg spør om jeg skal flytte bilen og da sier Ronny ja. Jeg spør Ronny hva vi skal gjøre og vi blir enige om at vi skal legge ting oppå Jan Petter.

På spørsmål fra dommer sier Thorstensen at det var Kjeldsen som kastet Aarstad i brønnen.
- Han ble dratt baklengs opp til brønnen.

Bombesjokkert
I denne runden snakker han mye om sin psyke og sjokket han fikk etter at han så TV Norge-nyhetene og fikk vite om det første drapet på Vollheim gård.
Han gjentar gang på gang at han fikk bombesjokk og ikke orket å la seg avhøre.

Den høye mørke nordlendingen forteller at han truet med å ta livet av seg i fengselet, etter at han fikk vite om drapet.
- Jeg tok en Mach 3 og knekte den. Så sa jeg at dersom jeg ikke får legehjelp nå så tar jeg livet av meg.

Når det blir advokat Johnny Veums tur til å spørre ham ut tar han for seg karakteristikkene Kjeldsen har gitt Knut Arne Thorstensen i avhør.

Motsa seg selv
I avhør har han sagt at han ikke trodde Knut Arne er i stand til å drepe.
- Du tror kanskje noe annet i dag?
- Jeg ble konfrontert  med at jeg motsa meg selv i avhør. Dette har sammenheng med min ADHD-forstyrrelse.

DUMPET I BRØNNEN: Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnen på gården, under masse skrot. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
DUMPET I BRØNNEN: Jan Petter Aarstad ble dumpet i brønnen på gården, under masse skrot. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Han og Thorstensen gikk ikke så godt over ens, ifølge ham selv.
- Jeg følte at Knut Arne ville bli kvitt meg, at det var ting de hadde sammen som jeg ikke var involvert i. Som gikk over hodet på meg. Han var hennes selvoppnevnte beskytter.
- Mener du at Berit berget livet til KA?
- Det er ganske klart, hun har jo fortalt at hun hentet ham hos faren.
- Har Knut Arne noen gang sagt nei til Berits forespørsler?
- Nei

Dårlig aktivitetstilbud
Veum spør om det var slik at han ikke ville la seg avhøre fordi det var for dårlig aktivitetstilbud i fengselet.
Kjeldsen fnyser og svarer at det ikke stemmer.
Knut Arne Thorstensens forsvarer henviser til et vitne, politikvinnen som skulle avhøre ham.
- Vi får se hva hun sier når hun kommer hit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling