RETTSSAKEN FORTSETTER: Saken mot de fire tiltalte i sex-fellebanden er nå på dag to. Saken er ventet å vare ut uka. Foto: Jacques Hvistndahl / Dagbladet ,
RETTSSAKEN FORTSETTER: Saken mot de fire tiltalte i sex-fellebanden er nå på dag to. Saken er ventet å vare ut uka. Foto: Jacques Hvistndahl / Dagbladet ,Vis mer

Truet med å tatovere «horekunde» i panna til offeret

- Dette kommer ikke til å bli behagelig, tenkte offeret da han skjønte han var lokket i sex-fella.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hva i helvete er dette? Dette kommer ikke til å bli behagelig.

Det sa et av ofrene i Oslo tingrett at han tenkte da han innså at han var lokket i sex-fella 18. mars 2011. Mannen i 40-åra ble holdt fanget i lokkeleiligheten på Majorstua i Oslo i fire timer, ifølge tiltalen.

Mannen forklarte seg i går ettermiddag. I dag fortsetter rettssaken mot de fire tiltalte som utgjør sex-fellebanden som lokket og ranet til sammen åtte menn. De tiltalte i mannen i 40-åra sitt tilfelle, en 19 og 26 år gammel mann, forklarer seg om tilfellet i dag og bekrefter langt på vei offerets historie.

Tatoveringstruet Fornærmede sa i retten i går at han chattet på nettet og kom i kontakt med ei jente som, ifølge han, var «ute etter spenning» og at de skulle møtes for å se hvordan ting utviklet seg. Da de satt i sofaen og pratet stormet to menn inn leiligheten.

Han forklarte at han ble slått, truet me kniv og truet ved at hovedtiltalte (19) plasserte en tang over nesa hans.

- Det gjorde greit vondt, sa offeret i retten.

Han ble videre truet med et tatoveringssett.

- De sa de skulle tatovere «horekunde» i panna å meg. De truet også med flere verktøy og en elektrosjokkvåpen, sa mannen.

Truslene førte til at han ga fra seg kort, koder og nøkler til hjemmet sitt.  Mannen sa i retten at han i ettertid var redd for å gå ut og at han til slutt flyttet fra Oslo.

Tiltalte bekrefter Den hovedtiltalte 19-åringen bekreftet i retten i dag truslene som ble fremsatt.

- Det han sier er riktig, jeg truet med et tatoveringssett, men jeg vet ikke hvordan det brukes eller noe. Elektrosjokkvåpenet fungerte heller ikke, sa 19-åringen i retten.

19-åringens forsvarer, Annette Barlinn, har spurt sin klient flere ganger under forhandlingene om det var noen tilfeller av kjøp av seksuelle tjenester mellom ofrene og jentene.

- Det eneste ofrene i saken har til felles er at de alle var der for å kjøpe sex. Det var pressmiddelet vi skulle bruke mot dem, men det ble aldri gjennomført noe,  har 19-åringen hevdet flere ganger under rettssaken.

Også den 26 år gamle mannen bekrefter, men sier han har flere sorte hull da han forklarer at han måtte drikke seg til mot under ranene.

Ofrene avviser sexkjøp Tre av de åtte ofrene som har forklart seg så langt avviser at det ble avtalt kjøp av sex i saken.

- Om det var det eller ikke er ikke viktig for straffesaken, men alle omstendigheter vil kunne påvirke en straffeutmåling. Det er ikke dokumentert i saken at det forelå avtaler om kjøp av seksuelle tjenester, slik jeg kan se, sier aktor i saken, politiadvokat Pål Vatsend i Oslo-politiet, til Dagbladet.

Alle de fire tiltalte erkjenner straffskyld etter tiltalen. Under sin forklaring beklaget 19-åringen hva han hadde utsatt ofrene for.

LOKKELEILIGHET: De åtte ofrene ble loket til en leilighet her på Majorstua i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LOKKELEILIGHET: De åtte ofrene ble loket til en leilighet her på Majorstua i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer