Truet med å voldta tenåringsdøtre

SKIEN (Dagbladet): - Jeg skal voldta datteren deres. Med slike groteske trusler har den 29 år gamle telefonterroristen skremt vettet av flere familier i Østlands-området. Mannen har tilstått og er siktet for trusler, men er ikke varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har så langt klarlagt at han har ringt minst tjue trusseltelefoner på nattetid. Mobilregistret vil gi politiet en fullstendig oversikt over telefonene fra teleterroristen (29) som har operert på Østlandet. Dette kan teleselskapene hjelpe politiet med:

 • Avdekke alle utgående samtaler fra en mobiltelefon.
 • Avsløre alle inngående samtaler. Dette ligger som såkalt rådata hos selskapene og tar derfor tid å framskaffe.
 • Skaffe fram oversikt og tidfeste alle mobilsamtaler i et spesielt område.
 • Dataene blir normalt lagret i seks måneder.Pr. august hadde politiet begjært opplysninger hos Tele Mobil i 436saker.

  - Det kan virke som saken har et stort omfang. Vi får nå hjelp av teleselskapene for å sjekke hans telefonoppringninger tilbake i tid, sier politiinspektør Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor til Dagbladet.

  Truslene skal ha hatt varierende karakter, men et gjennomgangstema har vært slibrige og ekle telefoner der 29-åringen har sagt at han skal voldta datteren i familien.

  - Han har ringt tilfeldige nummer. Noen ganger har han kommet fram til familier med en tenåringsdatter, sier Kos-tveit.

  Tilstått


  Politiet ser alvorlig på saken, og etterforskningen pågår for fullt. En fullstendig oppklaring vil også virke preventivt og kunne stoppe andre teleterrorister.

  29-åringen har tilstått å stå bak de alvorlige truslene. Han er siktet for trusler, men ikke varetektsfengslet. Mobiltelefonen er beslaglagt og politiet mener ikke at det er fare for noen bevisforspillelse.

  I avhør har han ikke klart å forklare motivet for sine handlinger. 29-åringen er tidligere ustraffet og i fast arbeid. Om natta har han brukt mobiltelefonen med kontantkort.

  Ensomhet og seksuelle frustrasjoner kan være bakgrunnen for handlingene. Selv har han ikke villet oppgi noe motiv.

  Siktede er fra Moss-området, og det kan være grunn til å tro at flere i Østfold har fått merke hans virksomhet.

  Men opprullingen av teleterroren startet etter at seks familier i Bamble og Porsgrunn anmeldte truslene til politiet.

  Strømmer på


  - Vi tok saken alvorlig og klarte å spore opp gjerningsmannen, sier Kostveit.

  Bare i går kom det inn flere nye anmeldelser mot 29-åringen. Mange - trolig først og fremst folk som ikke har barn - har latt være å anmelde truslene.

  - Vi regner med å få flere henvendelser når saken blir godt kjent. Ved hjelp av telefonselskapene vil vi få en fullstendig oversikt over virksomheten hans, men det vil ta litt tid, sier Kostveit.

Mobilen røper kriminelle SKIEN (Dagbladet): Telefonregistreringer feller kriminelle. Politiet ber stadig oftere om hjelp fra teleselskapene. 
Mobilregistret vil gi politiet en fullstendig oversikt over telefonene fra teleterroristen (29) som har operert på Østlandet. Dette kan teleselskapene hjelpe politiet med: Avdekke alle utgående samtaler fra en mobiltelefon. Avsløre alle inngående samtaler. Dette ligger som såkalt rådata hos selskapene og tar derfor tid å framskaffe.Skaffe fram oversikt og tidfeste alle mobilsamtaler i et spesielt område. Dataene blir normalt lagret i seks måneder.   Pr. august hadde politiet begjært opplysninger hos Tele Mobil i 436saker.
Mobilen røper kriminelle SKIEN (Dagbladet): Telefonregistreringer feller kriminelle. Politiet ber stadig oftere om hjelp fra teleselskapene. Mobilregistret vil gi politiet en fullstendig oversikt over telefonene fra teleterroristen (29) som har operert på Østlandet. Dette kan teleselskapene hjelpe politiet med: Avdekke alle utgående samtaler fra en mobiltelefon. Avsløre alle inngående samtaler. Dette ligger som såkalt rådata hos selskapene og tar derfor tid å framskaffe.Skaffe fram oversikt og tidfeste alle mobilsamtaler i et spesielt område. Dataene blir normalt lagret i seks måneder. Pr. august hadde politiet begjært opplysninger hos Tele Mobil i 436saker. Vis mer