- Truet med at «svikere blir skutt»

Pågrepet etter stormingen av Kongressen 6. januar.

ØKT SIKKERHET: Flere enn hundre personer er pågreet etter opptøyene i Kongressen. Nå er sikkerheten økt foran Joe Bidens innsettelse onsdag denne uka. Foto: Liz Lynch/Getty Images/AFP
ØKT SIKKERHET: Flere enn hundre personer er pågreet etter opptøyene i Kongressen. Nå er sikkerheten økt foran Joe Bidens innsettelse onsdag denne uka. Foto: Liz Lynch/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

WFAA, en understasjon av kanalen ABC i Texas, melder onsdag kveld at Guy Reffitt, fra en forstad utenfor Dallas i nevnte delstat, er pågrepet etter Kongress-stormingen 6. januar.

Ifølge FBI skal Reffitt ha vært en del av en ekstremistgruppe som kaller seg «Texas Freedom Force».

Ifølge rettsdokumenter WFAA har fått, går det fram at Raffitt i en krangel med familien dager etter stormingen skal ha sagt noe lignende:

«Hvis du melder meg til politiet, er du en sviker. Og du vet hva som skjer med svikere... Svikere blir skutt.»

Kona, hvis forklaring er gjengitt i dokumentene, skal ikke ha vært hjemme på dette tidspunktet, men skal ikke ha fryktet at han skulle leve ut disse ordene.

Heller ikke ekteparets sønn og datter følge seg truet av dette, ifølge kona, men hun medgir at de stusset over uttalelsene.

Det går også fram av rettsdokumentene at Reffitt skal ha varslet at han skulle til Capitol 6. januar, og at han hadde hatt med seg våpen, og at «de» stormet Kongressen. Reffitt skal også ha fanget flere av hendelsene 6. januar på film.

Flere enn hundre mennesker er pågrepet etter angrepet på Kongressen tidlig i januar. Flere av dem er siktet for å ha tatt seg inn på en voldelig måte. Blant annet er en mann pågrepet for å ha kastet et brannslukkingsapparat på tre politifolk under stormingen.

Over 50 politifolk ble skadd, og fem personer døde i forbindelse med stormingen.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer