Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

- Truet med bilbombe og Bandidos

Den drepte 31-åringen skal ha sendt flere truende meldinger til de siktede MC-medlemmene. 

DREPT: En norsk-iransk 31 år gammel mann ble søndag drept i sin egen leilighet på Vettre i Asker. Mannen har tidligere vært medlem av MC-klubben Rock Machine, og alle de fem siktede i saken er medlemmer av samme klubb. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DREPT: En norsk-iransk 31 år gammel mann ble søndag drept i sin egen leilighet på Vettre i Asker. Mannen har tidligere vært medlem av MC-klubben Rock Machine, og alle de fem siktede i saken er medlemmer av samme klubb. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen som søndag ble drept i Vettre i Asker skal i flere private meldinger ha truet personer i MC-klubben Rock Machine, som han selv tidligere hadde vært medlem av.

Truslene skal, etter det Dagbladet erfarer, blant annet ha vært direkte rettet mot to av mennene som nå er siktet i saken; en 38-åring fra Jessheim og en 45-åring fra Romerike.

Truet familien

Avdøde skal også ha kommet med trusler mot familiemedlemmer av disse mennene, og han skal ha skrevet at han hadde plassert en bombe i bilen til en av dem.

Kort tid før han ble drept la 31-åringen ut en lenke til Bandidos på sin egen Facebook-side. Ifølge Dagbladets opplysninger skal avdøde også ha truet Rock Machine-medlemmene med at den rivaliserende motorsykkelklubben vil ta dem.

«Bandidos vil spise dere opp», skrev han.

Ingen fra Bandidos har besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.

Bekrefter konflikt

Politiadvokat Jens Johannes Andenæs bekrefter at det har vært en konflikt mellom avdøde og de siktede Rock Machine-medlemmene, men sier han ikke ønsker å kommentere hva politiet vet om konkrete trusler.

- Vi ønsker ikke å gå inn på dette nå, av hensyn til etterforskningen. Vi har imidlertid ingen grunn til å tro at konflikten stod mellom andre enn avdøde og det MC-miljøet han tidligere hadde vært en del av, sier Andenæs.

I tillegg til en 40 år gammel mann fra Vestfold ble 38-åringen og 45-åringen fredag framstilt for fengsling i Oslo tingrett. Alle tre er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette på 31-åringen.

38-åringen og 45-åringen ble fengslet i fire uker, og 40-åringen ble fengslet i to uker.

Fra før er en 27-åring fra Romerike og en 33-åring fra Oslo varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap eller medvirkning til drap på norsk-iraneren.

- En del meldinger

38-åringens advokat Tom Barth-Hofstad ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom hans klient og avdøde, men sier at klienten er preget av situasjonen.

FORSVARER: Advokat Jon Anders Hasle forsvarer  40-åringen som er siktet i saken. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
FORSVARER: Advokat Jon Anders Hasle forsvarer  40-åringen som er siktet i saken. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

- Han synes dette er veldig ille. Avdøde er en tidligere bekjent, som han har omgått en del, og han synes det i seg selv er tungt. Han nekter straffskyld og opplever dette som svært urimelig, sier Barth-Hofstad.

Advokat for 40-åringen fra Vestfold, Jon Anders Hasle, bekrefter at det har vært en dialog mellom hans klient og avdøde.

- Det har vært en del meldinger, men jeg kan ikke utdype dette nå, fordi det pågår en intens etterforskning, og min klient er interessert i å samarbeide med politiet og ikke ødelegge noe, sier Hasle, som tilføyer at klienten er klar på at han er uskyldig og at han tar siktelsen tungt.

45-åringens advokat, Skjalg Andersen vil ikke kommentere opplysninger om trusler som skal ha vært rettet mot hans klient, men sier at klienten ikke erkjenner straffskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling