Truet med de drepte studentene

En kinesisk kvinne viste til hva som skjedde med de to drepte studentene i Oslo om folkehøgskolelever på Møre ikke betalte mer i skolepenger enn nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag anmeldte elevene kvinnen, som har norsk statsborgerskap, til politiet i Ørsta. Kvinnen er bosatt i Oslo, hun er 38 år og har tidligere operert ut fra Ål i Hallingdal. Hun er anmeldt for trusler, dokumentforfalsk og bedrageri.

Ifølge de kinesiske elevene ved Møre folkehøgskole i Ørsta har de betalt kvinnen penger for å komme til Norge for å studere ved universitetet i Oslo. I stedet ble de sendt til Møre på folkehøgskole. Studentene har forklart at de har betalt mellom 100 000 og 140 000 kroner for studieplassen. Et gebyr på 4000 dollar skulle gå til agenten for jobben. Men pengene, som elevene trodde de betalte til skolen, gikk til agenten. Skolen fikk bare 56 000 kroner.

Kinesiske Jun Shen (24) og medeleven Yu Eijia (19) har fortalt Sunnmørsposten at de og andre medelever ble truet på telefon. Kvinnen i andre enden av røret viste til at de to studentene som ble funnet drept i Oslo hadde pengeproblemer. Kvinnen opplyste også de måtte holde munn overfor skolen og media. Dersom de uttalte seg til noen kunne det gå galt med dem. I den sammenheng viste kvinnen til de to drepte i hovedstaden, skriver Sunnmørsposten.

Drapsetterforskerne i Oslo samarbeider nå med det lokale politiet og utveksler informasjon. Blant annet har etterforskerne fått navnet på den kinesiske kvinnen.

- Det er ikke å ta for hardt i når jeg sier at de to kinesiske elevene er redde. De fortalte at de frykter at noe forferdelig skal skje. Jeg ser på dette som en veldig alvorlig sak, sier rektor Odd Steinvåg ved Møre folkehøgskole til Sunnmørsposten.