- Truet med deportasjon

SU-medlem kommenterer arrestasjonen på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SU-medlem Lars Klottrup Berge (23) sier han ble truet og nektet kontakt med den norske ambassaden i løpet av de 11 timene han satt i arrest fredag.

Berge skulle delta i en internasjonal observatørdelegasjon i Jayyous på Vestbredden da han plutselig hørte skudd rundt seg. Delegasjonen skulle observere en demonstrasjon i regi av lokale palestinere.

- Det kom fem, seks militære biler som begynte å skyte mot folk, først med gummibelagte stålkuler og tåregass, deretter med sjokkgranater og skarpe skudd. Mange ble truffet, forteller SU-politikeren til VG Nett.

Berge kom etter pågripelsen i kontakt med UDs representasjonskontor i al-Ram på Vestbredden, som har jobbet med å skaffe seg oversikt over saken.

- Vi kjenner ikke begrunnelsen for pågripelsen, men har bedt israelerne om en forklaring, sier Melsom.

Ifølge Berge ble han arrestert fordi han oppholdt seg på militært område, og han ble løslatt 11 timer etter arrestasjonen, etter å ha blitt avhørt av israelsk politi.

- Vi ble ikke fysisk truet, men verbalt truet. Vi ble anklaget for å ha kastet stein, noe vi ikke hadde gjort. De truet oss med at vi kunne bli deportert, eller at de ville holde oss over natten. Vi ble nektet å prate med ambassaden, og de anklaget meg for å ha en bombe i telefonen som jeg ville sprenge, sier 23-åringen.

(NTB)