Truet med drill og våpen under avhør

CIA slaktes i en intern granskingsrapport.

HEMMELIGHOLDT RAPPORT: Mike Morice og hans aktivistgruppe "World Can't Wait" demonstrerer hvordan vanntortur utføres på Manhattan i New York. En intern CIA-rapport avslører at terrormistenkte ble truet med skytevåpen og overbevist om at fanger i naborommet ble skutt, for å fram tilståelser.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
HEMMELIGHOLDT RAPPORT: Mike Morice og hans aktivistgruppe "World Can't Wait" demonstrerer hvordan vanntortur utføres på Manhattan i New York. En intern CIA-rapport avslører at terrormistenkte ble truet med skytevåpen og overbevist om at fanger i naborommet ble skutt, for å fram tilståelser. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CIA gjennomførte liksomhenrettelser og truet terrormistenkte med skytevåpen og elektrisk drill under avhør, går det fram av en intern granskingsrapport.

Rapporten fra CIAs generalinspektør har vært holdt hemmelig siden den ble skrevet i 2004.

I neste uke blir den offentliggjort, skriver Newsweek på sin nettside.

En av dem som ble truet med skytevåpen og elektrisk drill, var Abd al Rahim al-Nashiri, som var mistenkt for å ha deltatt i bombingen av det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000.

Nashiri var også en av tre fanger som ble utsatt for vanntortur under avhør av CIA, noe tidligere president George W. Bush åpnet for, men som president Barack Obama bestemt har satt ned foten for.

Ved et annet tilfelle ble det avfyrt skudd i rommet ved siden av en fange, for å få ham til å tro at en annen terrormistenkt var henrettet, går det fram av CIA-rapporten.

Tortur av fanger har lenge vært et hett tema i USA, men bare én CIA-offiser er til dags dato dømt for dette etter å ha slått en fange til døde i Afghanistan.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer