HEMMELIGHOLDT RAPPORT: Mike Morice og hans aktivistgruppe "World Can't Wait" demonstrerer hvordan vanntortur utføres på Manhattan i New York. En intern CIA-rapport avslører at terrormistenkte ble truet med skytevåpen og overbevist om at fanger i naborommet ble skutt, for å fram tilståelser.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
HEMMELIGHOLDT RAPPORT: Mike Morice og hans aktivistgruppe "World Can't Wait" demonstrerer hvordan vanntortur utføres på Manhattan i New York. En intern CIA-rapport avslører at terrormistenkte ble truet med skytevåpen og overbevist om at fanger i naborommet ble skutt, for å fram tilståelser. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Truet med drill og våpen under avhør

CIA slaktes i en intern granskingsrapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CIA gjennomførte liksomhenrettelser og truet terrormistenkte med skytevåpen og elektrisk drill under avhør, går det fram av en intern granskingsrapport.

Rapporten fra CIAs generalinspektør har vært holdt hemmelig siden den ble skrevet i 2004.

I neste uke blir den offentliggjort, skriver Newsweek på sin nettside.

En av dem som ble truet med skytevåpen og elektrisk drill, var Abd al Rahim al-Nashiri, som var mistenkt for å ha deltatt i bombingen av det amerikanske marinefartøyet USS Cole i Jemen i 2000.

Nashiri var også en av tre fanger som ble utsatt for vanntortur under avhør av CIA, noe tidligere president George W. Bush åpnet for, men som president Barack Obama bestemt har satt ned foten for.

Ved et annet tilfelle ble det avfyrt skudd i rommet ved siden av en fange, for å få ham til å tro at en annen terrormistenkt var henrettet, går det fram av CIA-rapporten.

Tortur av fanger har lenge vært et hett tema i USA, men bare én CIA-offiser er til dags dato dømt for dette etter å ha slått en fange til døde i Afghanistan.

(NTB)