Truet med ei kule i panna

En rektor på en skole i Finnmark er tiltalt for drapstrusler etter en fuktig jakttur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektoren skal ifølge tiltalen ha truet en person med at han skulle få en «kule der», mens han pekte på pannen til vedkommende, skriver Finnmark Dagblad.

Trusselen skal ha kommet en uke før mannen deltok på en jakttur på Finnmarksvidda. Tre av de fire jegerne som deltok på turen er nå tiltalt for trusler, brudd på våpenloven og for å ha forlatt et bål uten å slukke det.

Da politiet kom til jaktlagets leir i firetiden en natt under elgjakten i fjor høst, fant de en utbrent firehjuling (ATV), en nedbrent lavvo, en død hund og flere tomme ølbokser og spritflasker. Det lå også våpen strødd rundt i leiren.

Politiet møtte fire personer som returnerte til leiren, og tre av dem er nå tiltalt. Det mest alvorlige i tiltalen er tiltalepunktet mot rektoren om drapstrusler.

Alle de tre er tiltalt for å komme med ytterligere trusler både i Norge og i Finland. «Hvis dere jakter mer i dette området kan det bli veldig farlig for dere», lød en av truslene.

- Tre års fengsel er den øvre straffegrensen for å komme med trusler, men hvordan retten vil vurdere dette gjenstår å se, sier politiadvokat Jens Bernhard Herstad til avisen. (NTB)