Advokat Sigurd J. Klomsæt innklaget for Disiplinærnemnda:

- Truet med hevn

Advokat Sigurd J. Klomsæt blir anklaget for trusler, hevn og trakassering mot tidligere klient. Advokaten avviser.

ADVOKAT: Sigurd J. Klomsæt er klaget inn for Disiplinærnemnda, etter at en tidligere klient mener kjendisadvokaten har truet og trakassert ham. Klomsæt avviser anklagene.    Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
ADVOKAT: Sigurd J. Klomsæt er klaget inn for Disiplinærnemnda, etter at en tidligere klient mener kjendisadvokaten har truet og trakassert ham. Klomsæt avviser anklagene.    Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Sigurd J. Klomsæt er innklaget for Disiplinærnemnda. Klomsæt er ikke medlem av Advokatforeningen, men praktiserer nå som advokat igjen, etter at han i 2012 ble fratatt advokatbevillingen.

Overfor Dagbladet avviser Klomsæt beskyldningene fra sin tidligere klient.

Klomsæts tidligere klient valgte tidligere i høst bytte forsvarer, og kontaktet advokat Mette Yvonne Larsen. Da skal det ha skåret seg fullstendig mellom advokat Klomsæt og klienten.

«Jævla feit regning»

Nå skal Disiplinærnemnda behandle saken.

Klomsæts tidligere klient hevder advokaten har truet ham, og viser til e-poster, SMS-er og telefonisk kontakt, hvor Klomsæt blant annet uttaler:

«Dere får ha lykke til i alle fall. Jeg er ikke med. Jeg er heller ikke interessert i å komme tilbake, hvis det skulle være tanken. Jeg tar aldri klienter tilbake som oppfører seg sånt aldri — det er en holdning jeg har. Nei! Det er helt uaktuelt. Og jeg kommer til å sende en jævlig feit regning».

- Konstruert regning

Ved siden av å reagere på språkbruken, er et salærkrav en vesentlig del av klagen mot Klomsæt.

I klagen heter det:

«Klomsæt har ikke vært i nærheten av å ha brukt den tid og innsats han hevder å ha brukt på min sak. Totalt har han fakturert 222.625,-, hvorav 153.750,- kom som en direkte følge av at jeg byttet advokat. Jeg mener dette er salær han har konstruert opp og sendt meg for å trakassere meg og hevne seg på meg for å ha byttet advokat».

Videre heter det i klagen til Disiplinærnemnda:

«Klomsæt opptrer på en slik måte at det er åpenbart at han er ute etter hevn — både overfor meg og de jeg har hatt som hjelpere i saken. Han opptrer truende og skremmende i telefoner og mailer som gjør at både jeg og andre blir redde, usikre og langt på vei syke av det vi utsettes for. Hans oppførsel gir meg en følelse av at dette ikke tar slutt og at jeg nærmest må forvente at han er «etter meg» resten av livet».

Dårlig helse

Klienten, som er dømt for uaktsomt drap etter en trafikkulykke, har en arbeidsgruppe som jobber for å få saken gjenopptatt. Han er for tida sykmeldt.

- Jeg opplever Klomsæts handlinger som trakasserende og hevnaktig, og ber derfor Disiplinærnemnda vurdere om Klomsæt er egnet til å praktisere som advokat. Den belastning og de metoder jeg her er utsatt for fra Sigurd Klomsæt, mener jeg ikke er en advokat verdig, mener han.

- Psykisk terror

Advokat Klomsæt har etter at Dagbladet kontaktet ham, sendt en forliksklage til Namsmannen i Trondheim.

- Jeg oppfatter de trusler han kommer med, og gjennomføring av forliksklage som fortsettelse av den psykiske terroren han utsetter meg for. Det er uvirkelig å få et slikt trøkk fra en person som du en gang har engasjert for å få hjelp av, sier Klomsæts tidligere klient.

Avviser

Advokat Sigurd J. Klomsæt avviser påstandene om at han skal ha truet, hevnet og trakassert en tidligere klient.

- Vi har forsøkt en dialog gjennom å tilby klienten en minnelig løsning. Det er iverksatt arbeid med forliksklage som er rettslige skritt for å tvangsinndrive vårt krav.

Klomsæt stiller seg uforstående til at oppfyllelse av hva han beskriver som «våre lovpålagte plikter» kan oppfattes som «trusler eller skremme».

- Dokumentert

- Vi har dokumentert vårt krav. Det svares med klage til Tilsynsrådet for advokatvirksomhet – så endres denne til Disiplinærnemnden. Vi skal svare de organ som mottar slike brev når vi får oppfordring fra disse til oss – ikke via Dagbladet, skriver Klomsæt i en e-post og legger til:

- Vi har gjort oss våre tanker om hvorfor klienten velger å bruke media, fremfor å vente til Disiplinærnemnden har tatt stilling til om salæret. Vi vil fortsette vårt arbeid for å få betalt for utført arbeid.

Klomsæt stiller seg uforstående til anklagene fra sin tidligere klient.

- Vår oppdragsfullmakt regulerer at vi skal ha betalt for medgått tid med saken. Vår timepris er svært lav. Det er levert.

- Konspirasjon

- Klienten har inngått en oppdrags avtale med oss som baserer seg på timebetaling for arbeid med saken. Klienten er ikke gitt prisestimat eller fastpris i saken, skriver Klomsæt.

- Saken inneholder blant annet over 3000 sider med saksdokumenter jeg var nødt til å gjennomgå og kvalitetssikre før begjæring om omgjøring av straffesak som ble kladdet av «arbeidsgruppen» til klienten. Jeg kan som advokat ikke bare signere et dokument som en «arbeidsgruppe» har kladdet. Jeg er personlig ansvarlig for at både faktum og jus i saken er korrekt.

Klomsæt stiller seg uforstående til det han beskriver som «alt dette konspiratoriske hevnsnakket».

- Meget uheldig

Advokat Mette Yvonne Larsen representerer nå Klomsæts tidligere klient:

- Jeg fikk en henvendelse om å overta saken, noe som er helt ordinært i bransjen. Klienter bytter advokater etter egen fri vilje.

- Jeg reagerer på at min klient opplever seg truet til å betale en regning han har bestridt. Ordbruken i denne sammenheng er, slik jeg ser det, meget uheldig, sier advokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.