- Truet med homohets

Nok en trusselanklage mot Djupedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag truet kunnskapsminister Øystein Djupedal partikollega Snorre Valen i forbindelse med SVs nestleder-debatt.


Djupedal ymtet frampå om at kollegaens politiske karriere ville få en brå slutt dersom han ikke endret synspunkt, og stemte på Bård Vegar Solhjell.

Kunnskapsministeren ba lørdag om unnskyldning for oppførselen, men nå kan det vise seg at dette ikke er første gang den trønderske SV-politikeren benytter seg av trusler.

Homohets

På en Fafo-fest i 2005 skal Djupedal ha konfrontert daværende politiske rådgiver i Finansdepartementet, Kaj-Martin Georgsen. Under en diskusjon om valgkampstrategi skal Djupedal ifølge VG ha sagt at han ikke ville nøle med å bruke det mot Georgsen og statsråd Per Kristian Foss at de er homofile.


- Det var ubehagelig, og det var en oppførsel som jeg mente krevde en unnskyldning, sier Georgsen til avisa.

Han forteller at Djupedal senere også beklaget det hele, og at han selv har lagt hendelsen bak seg.

- Utenkelig

ANDRE GANG: Kunnskapsminister Øystein Djupedal har nå to trusselanklager mot seg. Foto: SCANPIX
ANDRE GANG: Kunnskapsminister Øystein Djupedal har nå to trusselanklager mot seg. Foto: SCANPIX Vis mer

Djupedal husker samtalen, og sier den dreide seg om at Høyre hadde til hensikt å bruke såkalt negativ kampanje i valgkampen. Han avviser derimot at han skal ha truet Kaj-Martin Georgsen.

- Det er utenkelig at vi driver med slikt. Men jeg kan ha trukket det inn som et eksempel på hva som kan komme fram i en negativ kampanje, sier han.