Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet med kniv for å bli innlagt

To ganger i løpet av de siste to ukene har somalieren (33) på desperat vis tryglet om å bli tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ/FINNSNES (Dagbladet): I dag havner mannen trolig i fengsel.

Ei 30-årig tobarnsmor oppdaget i går somalieren like utenfor inngangen til Trollstua barnehage på Finnsnes.

-  Jeg ble fryktelig redd. Jeg så at han hadde en kniv og at han løftet den i været. Han ropte «call the police!». Jeg snudde umiddelbart da jeg så ham, og ringte politiet, sier kvinnen. Døra ble låst.

Også Geir Inge Sivertsen kom til barnehagen da mannen sto utenfor. Han hørte bønnen, men så ingen kniv: -  Da jeg kom inn, oppdaget jeg at noen var oppskaket, sier Sivertsen.

Mens politiet var på vei til barnehagen, mottok de telefon fra somalieren. Mannen ba om hjelp. Hjemme hos ham ble det tatt beslag i en kniv.

Truet kommuneansatt

-  I avhør forklarer han at han føler seg i ubalanse, og at han trenger hjelp, sier Lenvik-lensmann Arnold Nilsen.

For to uker siden ble 33-åringen utskrevet av allmennpsykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Bakgrunnen for tvangsinnleggelsen var at mannen, utstyrt med kniv, hadde gått amok på utestedet Elysees og i et bingolokale på Finnsnes. To personer ble skadd. Utskrivingen skjedde av egen fri vilje, men mannen angret.

Nektet igjen

For halvannen uke siden truet han en ansatt ved sosialkontoret på Finnsnes. Han ble pågrepet, og framstilt for lege. I samtale med politi og lege angret han på at han av egen fri vilje hadde latt seg skrive ut av sykehuset.

Kommunelegen kontaktet ekspertise ved UNN. Derfra ble det imidlertid besluttet at han ikke skulle legges inn, ifølge lensmann Nilsen. I går sørget somalieren selv for ny vurdering. Men heller ikke nå blir ønsket oppfylt. UNN mener mannen ikke er syk nok. Derfor blir han i dag framstilt for varetektsfengsling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media