Truet med kniv

Den 24 år gamle bilsjåføren ville hjelpe Anita Skei Hansen (16) som lå dødelig skadd, men kom ikke til da han ble truet med kniv av jentas kamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anita Skei Hansen (16) fra Selbu i Sør-Trøndelag ble påkjørt og drept i 23-tida lørdag kveld.

- 24-åringen som kjørte på henne ringte 112 med en gang etter ulykken, men da han skulle raportere om jentas tilstand, ble han dratt ut av bilen, truet med kniv av en av jentas venner og banket opp, forteller lensmann John Paulsby ved Selbu og Tydal lensmannskontor.

Drosjeeier Lars Stokke kom til stedet få minutter etter ulykken. Han merket godt den aggressive stemningen.

- De hadde ringt og bestilt taxi før ulykken fant sted, og jeg var der før ambulansen. Jeg så ikke slåssing, men det var helt klart en amper stemning. 24-åringen sto et godt stykke bortenfor ulykkesstedet, forteller Stokke.

Han mener at berusede ungdom langs veien i helgene lenge har vært et problem i Selbu.

- Det blir mye kjøring for oss i forbindelse med bygdefester, og mange må vente på tur. Det gjør at det blir farlige situasjoner med folk i veibanen. Jeg gruer meg alltid til slike helger, sier Stokke.

Gruppa på 10- 15 ungdommene skal ha brukt hele veibanen, og 24-åringen traff Anita Skei Hansen (16) da han forsøkte å styre utenom dem.

- Vi har ingen mistanke om at sjåføren var ruspåvirket. En politijurist vil nå avgjøre hva vi gjør videre, forteller lensmann Paulsby.

Politiet avhørte i går de involverte ungdommene, 24-åringen og hans kvinnelige passasjer. Ungdommene kan bli straffet for å ha angrepet og truet sjåføren.

24-åringen var i går nedbrutt, og ville ikke uttale seg til Dagbladet.

TRAGEDIE: Venner og bekjente har lagt ned blomster og tent lys på stedet hvor Anita Skei Hansen ble kjørt i hjel lørdag kveld.