Truet med nakenbilder - krevde 170 000 kr

En Oslo-mann (45) er tiltalt for pengeutpressing, etter at han krevde 170 000 kroner for ikke å offentliggjøre nakenbilder og videoer av to kvinnelige bekjente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokat Olav Helge Thues tiltalebeslutning skal mannen ha forøkt å presse ei nå 50 år gammel kvinne for 150 000 kroner ved å sende SMS-meldinger.

-  Jeg har kopiert 500 nakenbilder av deg for distribusjon til naboer og bekjente, hvis du ikke betaler. Alle får se hvem du er og hva du gjør, opptrer som ei hore, skrev 45-åringen.

Til barna

En 37 år gammel kvinne fikk omtrent på samme tid en rekke SMS-meldinger fra 45-åringen. Ifølge kvinnens forklaring krevde mannen 20 000 kroner for ikke å kopiere nakenbilder, som han ville sende til hennes barn, skole, naboer, venner og familie.

-  Betaler du ikke, øker jeg beløpet med det dobbelte eller 1000 kroner dagen, skrev mannen.

SMS-meldingene inneholdt også trusler om distribusjon av nakenbildene og videoopptak, om kvinnene kontaktet politiet. Kvinnene lot seg imidlertid ikke skremme av truslene, og anmeldte mannen, som kort til etter ble arrestert.

Erstatning

Etter det Dagbladet får opplyst, har 45-åringens SMS-meldinger vært en stor belastning for kvinnene. Forsøkene på pengeutpressing pågikk i en til to måneder i fjor vinter.

Statsadvokat Thue har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om å legge ned påstand om at 45-åringen betaler erstatning og oppreisning for tort og svie til kvinnene.