Truet med pistol i gjengoppgjør ved rettssal

Voldelig sammenstøt mellom Young Guns og B-gjengen. Åtte pågrepet.

Personer tilknyttet de rivaliserende gjengene Young Guns og B-gjengen hadde i dag et oppgjør i nærheten av Oslo tingrett. En Young Guns-mann truet med pistol på åpen gate, og det ble brukt balltre i oppgjøret. Foto: BJØRN LANGSEM
Personer tilknyttet de rivaliserende gjengene Young Guns og B-gjengen hadde i dag et oppgjør i nærheten av Oslo tingrett. En Young Guns-mann truet med pistol på åpen gate, og det ble brukt balltre i oppgjøret. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Rundt 15 menn tilknyttet de rivaliserende gjengene B-gjengen og Young Guns barket sammen flere steder i nærheten av Borgarting lagmannsrett i 14-tida i ettermiddag.

Vitner sier det ble brukt balltrær, i det politiets innsatsleder beskriver som flere «korte sammenstøt». Angrepene skjedde etter at det helt siden i formiddag var svært anspent stemning ved rettslokalet der en av Rasool-brødrene skulle vitne mot to Young Guns-profiler.

Truet med pistolTotalt åtte personer er pågrepet: Fire fra Young Guns og fire fra B-gjengen.

Flere kilder opplyser til Dagbladet at en navngitt Young Guns-mann på et tidspunkt skal ha truet med pistol på åpen gate. Operasjonslede ved Oslo politidistrikt bekrefter at trusselen med skytevåpen etterforskes, men avslår å gi ytterligere detaljer om våpenbruken.

Ingen skudd ble avfyrt.

- Vi gikk rolig bort fra retten etter å ha fått beskjed om det fra politiet, da det kom tre biler med B-gjengfolk etter oss, det ble framsatt trusler og det kom et våpen inn i bildet. Men politiet har ennå ikke fått klarhet i hvem som hadde det, sier en mann men nære bånd til Young Guns-miljøet til Dagbladet.Politiet har også beslaglagt en hammer, balltrær og en øks som ifølge politiet ble funnet i en svart Audi ved St. Olavs plass. Bilen ble disponert av B-gjengmedlemmer, og fire av mennene som ble pågrepet skal ha hatt tilknytning til den.Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i sammenstøtene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer