PÅGREPET: Her blir den 62 år gamle psykiatriske pasienten pågrepet etter at han hadde ringt inn trusler til operasjonssentralen i Salten politidistrikt i går. Foto: Tor Friberg/Saltenposten
PÅGREPET: Her blir den 62 år gamle psykiatriske pasienten pågrepet etter at han hadde ringt inn trusler til operasjonssentralen i Salten politidistrikt i går. Foto: Tor Friberg/SaltenpostenVis mer

Truet nabolag og politi i går - kom hjem i taxi i dag

Beboerne i Misvær er skremt etter at mannen politiet aksjonerte mot i går, i dag er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En psykiatrisk pasient i 60-åra ringte i går formiddag inn trusler til operasjonssentralen i Salten politidistrikt i Bodø.

- Han fortalte at han ønsket å skade andre. Han opplyste at han hadde et slagvåpen, sa stabssjef Svein Sørmo til Dagbladet i går.

Mannen skal også ha oppført seg truende mot nabolaget i Misvær utenfor Bodø. Pasienten fortalte også politiet at han var opptatt av politidrapssaken i Mo i Rana der politioverbetjent Olav Kildal ble knivdrept av en psykiatrisk pasient.

Hjem i taxi i dagDerfor tok politiet ingen sjanser og sendte spesialstyrker til området og pågrep mannen som ettermiddagen i en storstilt politiaksjon.

I dag var mannen tilbake i sitt hjem. Det ryster det lille nabolaget Misvær med sine 300 innbyggere.

- Vi hadde ikke fått gåsehuden ut av kroppen etter gårsdagen, før vi så at han i dag kom tilbake i taxi, sier en kvinne i nabolaget til Dagbladet.

Hun forteller at flere har ringt til politiet etter at han kom tilbake. Han oppførte seg på en måte som om han var på utkikk etter noe eller noen i dag, forteller kvinnen.

- Vi er forsiktige med å gå ut. Mange er urolige og redde, sier naboen.

Ikke straffesakPolitiet bekrefter at de har mottatt bekymringstelefoner fra Misvær i dag. Operasjonsleder Jan Lekang bekrefter også at mannen er sendt hjem.

- Vår vurdering i går var at han kunne være en fare for seg selv. Etter pågripelsen ble han framstilt for lege på Bodø legevakt som besluttet ham innlagt på Nordland Psykiatriske Sykehus. Derfra ble han utskrevet i dag. Begrunnelsen for det kjenner ikke politiet. Mannen hadde ikke gjort noe straffbart som ga oss grunn til å holde ham i politiets varetekt, sier Lekang til Dagbladet.

Han understreker at han ikke er kritisk til sykehusets vurdering om å skrive ham ut, men sier han forstår at naboene er redde.

- Vanskelig å kommentere- Vi må bare stole på legenes vurderinger, men jeg har forståelse for at folk kan bli bekymra. Vi forsøker å forklare så godt vi kan når de ringer, sier Lekang.

Informasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset sier at hun ikke kjenner saken og kan ikke kommentere den.

- Det blir vanskelig for oss å gi en kommentar på nåværende tidspunkt i og med at det er søndag kveld, sier Angelsen.