Truet ned i kjeller av ranere

To brutale og bevæpnede ranere truet butikkbetjeningen i en Prix-forretning på Abildsø i Oslo ned i en kjeller i kveld. Det var det fjerde ranet i Oslo siste døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i hovedstaden har hatt hendene fulle med å fakke ransmenn i dag. To matvareforretninger er blitt ranet i førjulsstria, en kiosk er forsøkt ranet, og en drosjesjåfør ble ranet natt til i dag.

Ranet på Prix klokka 21.14 i kveld er det siste i rekken. To maskerte menn i begynnelsen av 20-årene kom inn i forretningen. De truet personalet med skytevåpen, men ingen skudd ble løsnet. De to mennene var maskert med sorte finlandshetter. Under ranet beordret de betjeningen i Prix-forretningen ned i et lagerrom i kjelleren til butikken. Ransofrene ble ikke fysisk skadd på noen måte. Deretter tok ranerne med seg videotapen fra overvåkingskameraene i butikken.

Ranerne fikk med seg penger fra kassene, men hvor mye er foreløpig ukjent. Politiet arbeider i kveld med å sikre seg spor på ransstedet, og avhører personalet. De to ranerne er ikke pågrepet, og politiet er usikre på hvilken retning de forsvant og hvordan.

Ranere med tåregass

En drøy time før Prix-ranet ble en Kiwi-forretning ranet i Gransdalen i Oslo. Tre gutter i alderen 14 til 16 år fikk med seg et ukjent pengebeløp av butikkens omsetning. De tre var bevæpnet med våpen og tåregass. Ingen av personalet kom til skade, og ranerene stakk av til fots. Mannskaper, fra blant annet hundepatruljen søkte etter spor av ranerne utover kvelden.

Mislykket kioskran

En ung kvinne forsøkte å rane en kiosk i Bergensgata i Oslo i kveld. Kvinnen, som var tydelig ruset, var bevæpnet med en skralle. En av de to ansatte i kiosken ble skadd i ranet. Det oppsto et basketak mellom personalet og raneren, men det er usikkert om skadene var forårsaket av verktøyet raneren bar på. Politiet har ikke pågrepet den kvinnelige raneren. Hun er omlag 170 cm høy, hun var iført en svart genser eller jakke. Ransforsøket skjedde 19.20, men kvinnen fikk ikke med seg noen verdier.

Ranet drosjekusk

En drosjesjåfør ble ranet ved 1-tida natt til i dag på Haugenstua i Oslo. En mann i 30-35-års alderen ble kjørt fra Oslo Sentralstasjon. Da bilen stanset på Haugenstua trakk passasjeren fram en pistol og truet til seg omlag 2500 kroner fra sjåføren. Sjåføren kom uskadd fra ranet, men han var en dagsomsetning fattigere.

Raneren forsvant mellom blokkene på Haugenstua, og han var kledt i en jakke med et Ringnes-emblem. Han beskrives som 180 cm høy, og han hadde mørkt kort hår.