Truet og slo

De to ranerne truet og slo de bankansatte med maskinpistoler under det brutale ranet av Kreditkassens filial på Oppsal i Oslo i går formiddag. Flere pengesekker lå igjen etter ransmennene, som fikk med seg under 20 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik er ranerne

Det var ved 11-tida i går at Kreditkassens filial på Oppsal Senter i Oslo ble ranet av to bevæpnede og maskerte personer.

Svært brutalt

De to ranerne, som var bevæpnet med maskinpistoler, hoppet over skranken og truet betjeningen. To bankansatte ble slått i hodet med våpnene.

- Ranerne ønsket å få penger raskere, og slo til de ansatte for å få dem til å sette opp farten. Ingen av betjeningen hadde satt seg til motverge, sier politiavdelingssjef Tore Nyberget ved Oslo politidistrikt.

- Dette er et av de mest brutale ranene jeg har sett i det siste, sier Nyberget.

Ranerne var trolig bevæpnet med MP5-maskinpistoler, en type som også benyttes i Forsvaret.

La igjen pengene

Ranerne hadde dårlig tid, og forsvant i løpet av få minutter.

Rett ved utgangsdøra lå det plastsekker med sedler og pappruller med mynter som ranerne ikke hadde klart å få med seg.

Politiet tror at en tredje person ventet utenfor banken i fluktbilen.

- Ranerne forsvant fra stedet i en mørk Jeep Grand Cherokee med stjålne skilt, og vitner meldte fra om at de så bilen på en liten grusvei på Skøyenbrynet om lag 15 minutter etter ranet, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt.

- En nabo så at minst to personer gikk ut av bilen. De kjørte av gårde i to forskjellige biler i hver sin retning like etterpå, opplyser politikonstabel Henning Fjellet.

Politiet etterlyser nå to biler i forbindelse med ranet.

Likhetstrekk

Gårsdagens ran har sterke likhetstrekk med ranet av Sparebanken Nor på Holtet i Oslo 5. januar i år. Også da brukte raneren maskinvåpen, og forsvant i en Jeep Cherokee.

- Vi forsøker å finne likhetstrekk med andre ran. Men om slike likheter finnes kan vi ikke si enda, sier Tore Nyberget.

Gårsdagens ransutbytte var på 19 600 kroner. Kreditkassen utlover 25 000 kroner i dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av ranet.

Oppsal-filialen har blitt ransutsatt tre ganger de siste seks årene.

BRUTALE: Ranerne slo de ansatte i ansiktet med maskinpistoler under ranet på Oppsal.