Truet på livet

SVs Torill Otterskred har både blitt angrepet og truet på livet i denne valgkampen. Nå lever hun i angst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En formiddag ble SVs fylkesordførerkandidat i Hordaland fysisk angrepet på åpen gate hjemme i Os kommune.

- Mannen gikk løs på meg og holdt meg fast, men jeg slapp unna da jeg vred meg ut av jakka og løp for livet, forteller Torill Otterskred.

Etter at hun hadde kommet seg i sikkerhet ble det satt i gang søk etter gjerningsmannen, men han er fortsatt ikke funnet.

Nyheten om at den svenske utenriksministeren Anna Lindh var knivstukket, gikk sterkt inn på Otterskred.

- Det er fryktelig at slikt skjer. Det truer demokratiet, sier hun.

Kan ikke være alene

Selv har hun levd i et trusselhelvete hele denne valgkampen.

- Det er fælt å ha det slik. Man blir jo redd når man får drapstrusler på mobiltelefon og e-post. Det har vært så ille at politiet har bedt meg om å ta særlige forholdsregler, blant annet å unngå å være alene. Dette går jo ut over min deltakelse i valgkampen, sier Otterskred, som nå er utstyrt med alarm.

SV-politikeren mener det er innvandringsmotstandere som står bak truslene i Frp's yndlingskommune Os.

- Jeg blir kalt «muslimhore» og anklaget for å tillate kriminelle utlendinger å komme til Os. Årsaken er at jeg har vært en varm talsperson for at Os kommune skulle ta imot flere asylsøkere og flyktninger, slik UDI har bedt kommunen om. Jeg forstår at mennesker kan være uenig i dette, men man demonstrerer ikke sin uenighet ved å true folk på livet, sier hun.

Raseri og redsel

Otterskred sier rett ut at høstens valgkamp har vært en fryktelig påkjenning for henne og familien.

- Jeg har vært helt utslitt. Enkelte arrangementer har jeg ikke kunnet gå på. Truslene har altså virket på en måte. Derfor veksler jeg mellom raseri og redsel, sier SV-politikeren.

- Raseri fordi noen med overlegg prøver å true meg til å la være å si det jeg mener, redsel fordi jeg frykter for min og min families liv.

Etterforskes

Os lensmannskontor ser alvorlig på truslene som er framsatt, og har bedt Otterskred om å holde seg i skjul for offentligheten. Det er også satt inn store ressurser for å finne ut hvem som står bak truslene.

Hun har fått ti meldinger på telefon daglig, og postkassa tilgriset av dyreekskrementer.