Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet patrulje med kniv - politiet skjøt varselskudd

Dramatisk aksjon mot knivmann i Hamar sentrum i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du video eller bilder fra politiaksjonen? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet brukte i natt omlag en time på å få kontroll over en mann i 20-årsalderen som blant annet gjorde utfall mot politifolk med en stor kniv samtidig som han truet tjenestemennene på livet verbalt.

Dramaet startet klokka 02.20, da den berusede mannen hadde kommet ut fra et utested i byen og ble observert med kniven.

- Det ble gitt ordre om bevæpning da meldingen kom. Da den første patruljen ankom stedet og tok kontakt med mannen, ble de direkte truet. Politifolkene rygget unna, men holdt dialogen gående gjennom Strandgata, sier operasjonsleder Ragnar Øverland ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Mens politikolleger jobbet for å holde forbipasserende på avstand fra konfrontasjonen, skal mannen ha blitt så direkte truende at patruljen brukte tjenestevåpnene.

- De følte at han kom veldig nært, og avfyrte et varselskudd, sier Øverland.

Selv våpenbruken stoppet ikke mannens knivtrusler. Etter å ha fulgt på mannen til jernbanestasjonen, fortsatte den opphetede situasjonen med en ny skuddløsning.

- Politiet forsøkte å forhandle med mannen for å få ham til å slippe våpenet. Da han igjen ble svært truende, ble det løsnet et nytt varselskudd ved jernbanestasjonen. Heldigvis overga han seg til slutt, én time etter at vi fikk første telefon om ham, sier operasjonslederen.

Mannen var i natt i politiets varetekt. Han er tidligere kjent for blant annet trusler, og skal ha vært sterkt beruset under knivdramaet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media