Truet politiet i hagledrama

SANDEFJORD (Dagbladet): En Sandefjord-mann midt i 30-åra gikk ved middagstider i går berserk under et besøk hjemme hos moren. Med et haglgevær skal han ha truet med å skyte mot politiet, som beleiret eneboligen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett skudd skal ha blitt løsnet, uten at noen kom til skade.

Det var moren som fikk varslet politiet i går formiddag. Hun ringte fra et av nabohusene, kort etter at hun hadde rømt fra sin egen bolig. Her hadde den narkomane sønnen dratt fram hagla.

Det er en kjent sak i det veletablerte nabolaget at 34-åringen har slitt med omfattende narkoproblemer. Stoffproblemene skal også i går ha vært utslagsgivende.

Fint strøk

Eneboligen der skytedramaet utspilte seg ligger helt øverst blant mange store hus i et av byens mest mondene strøk.

Etter det Dagbladet får opplyst fra vitner, var mannen alene da politiet beleiret huset klokka 12.55 i går. Moren hadde da forlatt åstedet, men befant seg like ved og skal ha bivånet at tungt bevæpnet politi beleiret huset der sønnen hadde forskanset seg.

- Løsnet skudd

Etter ca. to timers stillingskrig overga mannen seg, uten at det på dette tidspunktet ble løsnet skudd. Skuddet som ifølge vitner og politi skal ha blitt avfyrt ut et vinduet, smalt en times tid tidligere, ifølge utsagnene. Sandefjord-politiet kunne ikke i går kveld med sikkerhet fastslå at det faktisk var blitt skutt.

- Vi betrakter dette ennå som en påstand fra vitner, sier Steinar Inselseth til Dagbladet. Mannens mor var ennå ikke avhørt i går kveld.

Naboene så på

Ifølge folk som kjenner mannens bakgrunn er også gårsdagens haglemann en person med store psykiske problemer, delvis grunnet bruk av narkotika og andre kunstige stimuli.

Et stort antall tungt bevæpnede politifolk pustet lettet ut da dramaet løste seg uten at noen rent fysisk kom til skade. Mannen ble lagt i jern og kjørt bort i en sivil politibil mens naboene sto og så på.

LETTET: Et stort antall tungt bevæpnede politifolk pustet lettet ut da dramaet løste seg.