- Truet politikere for å få oppmerksomhet

Den 33 år gamle mannen som er siktet for å ha kommet med drapstrusler mot en rekke kjente politikere, kom med truslene fordi han ønsket oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mannens advokat, Anne Berit Kvisli Østmoe, som opplyser dette. Han har ikke gjort det klart om han ønsket oppmerksomhet om en sak eller om sin person.

- Men jeg tror han ønsket oppmerksomhet omkring sin egen person. Truslene er ikke politisk begrunnet, og min klient har sagt at han er glad for den oppmerksomheten han har fått i pressen, sier Kvisli Østmoe.

Psykiatrsik pasient

Mannen, som er fra Irak, har flere ganger vært innlagt på psykiatrisk sykehus, og ble sist utskrevet for en måneds tid siden. Han oppga navnet sitt da han kom med truslene, og lettet dermed politiets arbeid med å spore ham opp.

Kvisli Østmoe sier at hun vil be om at hennes klient får psykiatrisk tilsyn mandag, dersom han ikke allerede har fått det.

- Jeg vil også be om klientens fullmakt til å snakke med hans lege. Ut fra en helhetsvurdering av situasjonen vil jeg så tilrå om han bør påkjære varetektskjennelsen i Oslo forhørsrett eller ikke, sier hun.

Truet Siv Jensen

Mannen er varetektsfengslet for fire uker etter at forhørsretten har funnet ut at han er strafferettslig tilregnelig. I tillegg til at han er siktet for drapstrusler mot en rekke politikere, er mannen også siktet for vold mot offentlige tjenestemenn og for å ha båret kniv på offentlig sted.

33-åringen ble arrestert 1. mai, etter å ha kommet med drapstrusler mot Frp-politikeren Siv Jensen.