Truet rederen på oppdrag

Den utpressingssiktede svensk-jugoslaven Dragan Pajovic innrømmer at han har lest opp trusselbrev til skipsreder Thor Christensen på oppdrag fra travkusk Atle Hamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er Atle Hamre som er mannen bak utpressingen. Jeg visste ikke en gang hvem Thor Christensen var. Hamre tok kontakt med meg og ba meg hjelpe ham med å kreve inn penger fra en person jeg ikke kjente, hevder svensk-jugoslaven overfor den svenske avisa Expressen.

Han legger ikke skjul på at han er mektig forbannet på Hamre. Han sier selv at hans kontakt med Christensen har vært svært begrenset.

Fikk manus

I en samtale med Expressen har Dragan Pajovic gitt denne versjonen av sine forbindelser til saken:

  • Ved en anledning møtte Atle Hamre Dragan på Arlanda i Stockholm. Der fikk svensk-jugoslaven forelagt et manuskript av Hamre. Hamre slo nummeret på sin mobiltelefon, og ba Dragan lese fra manuskriptet. Deretter fløy Hamre tilbake til Oslo.
  • I 1996 fikk Dragan en telefon fra Hamre. Hamre dikterte et brev Dragan skulle skrive.
  • Ved to anledninger dette året har Dragan selv tatt direkte kontakt med skipsrederen. Dragan sier at han ønsket å kontrollere om Christensen virkelig skyldte Hamre penger. Ved en anledning la han også igjen sitt telefonnummer hos skipsrederens sekretær.

Ut over dette nekter Dragan Pajovic ethvert kjennskap med saken. Han hevder at han selv er et offer som er blitt lurt av Atle Hamre.

Ingen tiltro

Atle Hamres advokat, Morten Kjensli, har ingen tiltro til uttalelsene fra Dragan Pajovic. Han regner med at den videre etterforskning vil vise om norsk påtalemyndighet vil forholde seg til uttalelser fra det holdet.

æltå/TEKSTægtåæltå/TEKFægtåæltå/TEKægtå