- Truet seks jenter til å sende sexbilder- og videoer av seg selv

Politiet holdt pressekonferanse om siktet overlege (38) på Hamar.

PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør  Rolf Thoresen og Kåre Swang i Kripos orienterte pressen om den utvida siktelsen mot den 38 år gamle legen.
PRESSEKONFERANSE: Politiinspektør Rolf Thoresen og Kåre Swang i Kripos orienterte pressen om den utvida siktelsen mot den 38 år gamle legen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Politiet i Hedmark innkalte klokka 14 inn til pressekonferanse i forbindelse med den siste utviklingen i saken mot den siktede overlegen (38) i fra Hedmark.

Både Kripos og politiet i Hedmark skal orientere om saken.

- I denne saken har vi siktet denne legen for seks tilfeller der vi mener han har truet unge jenter til å ha sex med seg selv. Dette skal han ha gjort via mobiltelefon. Fått jenter til å sende bilder og videoer av seg selv, opplyste politiinspektør Rolf Thoresen i Hedmark-politiet.

- Politiet har også siktet ham for å ha hatt seksuell omgang med en bevisstløs person, opplyste politiet.

- Avslørt av egne videoer Saken dreier seg om en mindreårig jente som skal ha blitt utsatt for et overgrep mens hun lå i narkose. Jenta visste ikke selv hva hun hadde blitt utsatt for, men politiet fant en video hos siktede der han har filmet jentas journal på sykehuset, opplyste Kåre Svang i Kripos på pressekonferansen.

Ifølge politiet har siktede (38) erkjent deler av siktelsen i denne saken.

Politiet opplyser at det ikke dreier seg om samleie. Bakgrunnen for siktelsen er funn hjemme hos siktede. Politiet har funnet flere mobiltelefoner hjemme hos siktede og de mener å ha funnet video og bildebeviser i dette.

Politiet har gjennomført ni dommeravhør av unge jenter så langt i saken. Det yngste offeret er så ung som 11 år. Politiet opplyser at de så langt har 20 fornærmede i saken. Flesteparten av ofrene er fra østlandsområdet og Hedmark, men det er ofre fra hele landet. Politiet utelukker ikke at det er flere ofre i saken.

Politiet mener mannen har operert med følgende modus:
- Det starter med en tilsynelatende feilsendt tekstmelding til en ung jente. Så begynner de å sende meldinger til hverandre. Ofrene har trodd at snakker med en jente på samme alder. Etter hvert har han tatt initiativ til at de skal sende intime bilder. De blir mer og mer intime etter hvert. Deretter har han truet med å legge bildene på nett eller sende de til venner av jentene. Dermed har han fått de til å sende grovere og grovere bilder, opplyste politiet

- Så langt i etterforskningen tyder ingenting på at han har fått hjelp av andre, sa Thoresen.

Politioverbetjent Rune Otterstad i Hedmark-politiet forteller at flere av ofrene har det vanskelig etter det de har blitt utsatt for.

- Vi mener han har vært veldig grov og stygg mot jentene, sa Otterstad.

Mannen samtykket i dag fire uker forlenga varetekt, slik at det planlagte fengslingsmøtet gikk som såkalt kontorforretning, altså at siktede ikke møtte i Hedmarken tingrett.

Ikke avhør Siste avhør av siktede var for et par uker siden, og politiet har foreløpig ikke fått spurt ham hvordan han stiller seg til siktelsen.

- Han er vel litt usikker på hva han skal si. Han er lite bekvem med situasjonen som skjedde rett før helga da opplysninger kom ut i media og han har valgt og fortsatt reserveree seg, sa Otterstad.

38-åringen ble pågrepet 23. oktober i år og ble i utgangspunktet siktet for utpressing, trusler og krenkende oppførsel mot unge jenter. Dette har siktede erkjent straffskyld for.

Siktelsen mot mannen ble før helga utvidet til å også gjelde voldtekt.

Dagbladet kommer med mer.