Truet seksåring etter overgrep

Etter et sexovergrep truet stebestefaren med å kaste seksåringen på havet om han sladret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da overgrepene startet var gutten bare seks-syv år gammel. Ifølge Gulating lagmannsrett visste stebestefaren at guttungen ikke kunne svømme. 44-åringen utnyttet dette og truet med å kaste den lille gutten på sjøen om han fortalte noen om sexovergrepet, skriver Bergens Tidende.

Overgrepene skal ha pågått i fire år. Da saken kom til politiet ble den henlagt, men senere tatt fram igjen fordi 44-åringen ble anmeldt i en annen sak, der en ti år gammel jente ble grovt sexmisbrukt.

44-åringen har erkjent overgrep mot begge barna. Han er dømt til tre års fengsel. Retten mener stebestefaren har opptrådt svært kynisk, spesielt i ettertid for å skjule forbrytelsene. Den 10 år gamle jenta har siden overgrepene hatt flere innleggelser på psykiatrisk sykehus for å takle problemene i etterkant av misbruket, skriver Bergens Tidende. Jenta er tilkjent 75 000 kroner i erstatning.

I tillegg til de to barna som 44-åringen forgrep seg på, har han erkjent overgrep på en niese også. Men denne saken er foreldet, slik at han ikke blir straffedømt for dette forholdet.