Truet sex-siktet med sauehode

Mannen er siktet for sexovergrep mot flere småjenter. Noen har forsøkt å skremme ham bort med et avkappet og blodig sauehode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN: Sambygdinger skal ha plassert sauehodet på mannens bil og slik forsøkt å skremme mannen vekk fra vestlandsbygda.

«Gudfaren»

I filmen «Gudfaren» våknet en av rollefigurene opp med et avkappet hestehode i senga. En klar trussel om hva som ventet hvis han ikke gjorde som mafiaen ville. I den lille vestlandsbygda opplevde saueeieren i helga at sambygdinger drepte en av sauene hans, kappet hodet av dyret og festet det på frontruta på mannens bil. Mellom øynene på sauehodet var det stukket en tollekniv.

I bygda blir dette tolket som en klar drapstrussel mot den sexsiktede mannen.

Raseri

Saueeieren er mistenkt for seksuelle overgrep mot minst to mindreårige jenter. De alvorlige anklagene har kommet bygdefolket for øre, og en eller flere skal ha vendt sitt raseri mot mannen. Politiet har ennå ikke pågrepet noen etter at det avkappede sauehodet ble funnet, men mye tyder på at en eller flere ønsker å skremme den overgrepssiktede mannen vekk fra bygda. Overfor Dagbladet bekrefter lensmannskontoret at det er blitt skutt mot mannens hus, og at saken etterforskes.

Bekymret ordfører

Kommunens fungerende ordfører bekrefter at stemningen i bygda er svært spent.

- Vi er veldig bekymret over situasjonen og håper lensmannen får oppklart saken så snart som mulig, sier varaordføreren i kommunen til Dagbladet. Lensmannen var i går ikke tilgjengelig for kommentar. Men til Bergensavisen (BA) sier lensmannen at flere personer har vært inne til avhør, og at saken er høyt prioritert ved lensmannskontoret.