Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet sønnen med dynamitt

265 personer ble evakuert fra hjemmene sine etter at en bil med 75 kilo dynamitt ble parkert foran et bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var nok sprengstoff i bilen til å blåse vekk alt i en radius på 500 meter, sier politioverbetjent Jon Sverre Thorset i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet fikk assistanse fra Bombegruppen i Oslo politidistrikt.

- Vi var redde for at noe kunne skje hvis noen nærmet seg bilen eller forsøkte å åpne en dør, sier Thorset.

265 personer måtte evakueres fra hjemmene sine søndag kveld etter at politiet fikk melding om den hensatte varebilen. Ifølge politiet dreier det om en familiekonflikt som har tilspisset seg, der den ene parten skal ha truet med å sprenge huset til den andre parten.

Ifølge Aftenposten var det en langvarig konflikt mellom mannen og hans sønn som utløste dramatikken. Sønnen befant seg da i mannens eks-samboers hus.

Personen som skal ha truet med å sprenge huset og som disponerte varebilen, ble pågrepet klokka 17.50 ved et serveringssted på Tofte. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

- Han vil bli sittende i arresten til mandag. Da vil det bli tatt stilling til hva som skal skje med ham. Sprengstoffet ble fraktet fra stedet i et dertil egnet kjøretøy, sier operasjonsleder Knut Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

NTB