Truet spammere på livet

Charles Broker var så lei av tilbud om penisforstørrelser og brystforstørrelser at han tok saken i egne hender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen har kortere lunte enn andre. Charles Broker (44) var grundig lei av all søplemailen som fyllte eposten hans, og bestemte seg for å gjøre noe med det. Brystoperasjoner og penisforstørrelse var ikke det Broker trengte. Til slutt tok dataprogrammereren i Silicon Valley saken i egne hender.

Booker truet med å sende «en pakke full av miltbrann-bakterier» til selskapet som sender spam. Han lovet å uskadeliggjøre en ansatt med ei kule og torturere ham med slagdrill og ishakke, samt kastrerere øvrige ansatte, dersom de ikke fjernet ham fra mail-lista..

Retten syns at Charles Broker tok litt hardt i. Han ble pågrepet for trusler og senere sluppet fri mot kausjon på 75.000 dollar.

Programmereren skjønner at han har oppført seg dårlig, men unnskylder seg med at pcen hans var nærmest ubrukelig på grunn av spam og pop-ups.

-Jeg gikk til hjemmesiden deres og klaget «kan dere venligst slutte å plage meg». Men siden ble det hele trappet opp, og ja, jeg mistet beherskelsen.

Broker risikerer nå fem års fengsel etter at en epost fra Albion Medical som lovet å gi ham større penis, fungerte som den berømmelige dråpen i et allerede velfyllt beger.

Men i USA er spamhaterne på offensiven. I går vedtok kongressen en lov som gjør det mulig å straffe personer som sender uønsket epost.