Truet Tampa-kaptein med 20 års fengsel

Kaptein Arne Rinnan ble truet med at han ville bli arrestert og dømt til fengsel i 20 år hvis han satte flyktninger i land på Christmas Island i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Wilhelmsen-rederiet, som eier «Tampa», sier de ikke har noen kjennskap til truslene.

Den australske avisen The Sydney Morning Herald har spadd fram nye opplysninger om dramatikken som utspilte seg om bord på «Tampa» og i parlamentskorridorene i Canberra.

Ifølge avisen truet australske myndigheter kaptein Arne Rinnan med at han selv var delaktig i menneskesmugling. Trusselen ble ifølge avisen framsatt natten mellom 26. og 27. september.

Hvis Rinnan tok flyktningene i land på Christmas Island, kunne det innebære opp til 20 års fengsel for Rinnan og at Wilhelmsen Lines måtte dekke kostnadene ved innkvartering av menneskene. I så fall ville australske myndigheter beslaglegge og selge «Tampa» for å dekke disse utgiftene, skriver avisen.

Ukjent for rederiet

I Wilhelmsen-rederiet på Lysaker er de helt ukjente med trusselen om fengselsstraff for kaptein Rinnan, som sist onsdag ble utnevnt til «Årets kaptein» av shippingavisen Lloyds i London. Rederiet kjenner heller ikke til opplysningene i The Sydney Morning Herald om at «Tampa» kunne bli beslaglagt og solgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer