Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truet til seg biler med våpen

Politiet jakter på bildesperado i Oslo. Har du bilder? Send dem til oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo jakter nå på en voldelig biltyv som i løpet av en halvtime stjal flere biler og et sett med bilnøkler.

Bilene ble stjålet ved at sjåføren truet bileiere med våpen. En av bileierne ble også slept flere meter etter bilen som ble kjørt av bildesperadoen.

Jakten på den bevæpnede biltyven fortsetter. Politiet har foreløpig ikke andre spor å gå etter enn det som kommer frem i avhør av de som ble frastjålet bilene, og de sporene som kriminalteknikere måtte finne i de andre stjålne bilene.

Sentralt i etterforskningen står en jakke og et våpen som biltyven har etterlatt seg.

Bevæpnet

Den første meldingen om at en bil var stjålet fikk politiet rett etter klokken 11.08 i formiddag.

Da havnet en vekter fra CarPark i basketak med biltyven, og klarte å ta våpen og jakken fra gjerningsmannen, som stakk av med bilen.

- Vekteren fikk lettere skader og ble behandlet ved sykehuset, opplyser informasjonssjef Jørn-Kr. Jørgensen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Bare minutter etter klokken 11.16 kom det ny melding. Denne gangen truet tyven til seg et sett med bilnøkler, som han tok med seg i CarPark-bilen og kjørte av sted. Eieren av bilen sier tyven fremdeles var bevæpnet.

- Bileieren ble ikke fysisk skadd, men var svært oppskaket, sier Jørgensen.

Da klokken nærmet seg halv tolv kom det nok en melding. Også denne gangen gjaldt det mannen i den stjålne CarPark-bilen. Men nå kunne situasjonen blitt svært dramatisk:

- Klokka 11.22 fikk vi så melding fra Maridalen. Der hadde biltyven stanset en ny bil ved hjelp av CarPark-bilen og dratt ut sjåføren. Han hadde så stukket av med bilen. Bileieren ble slept etter sin egen bil noen meter før han klarte å komme seg løs. Han ble kjørt til legevakta med sårskader, sier informasjonssjefen.

Biljakt

Biltyven kjørte så den stjålne bilen videre innover i Maridalen, før han snudde og satte i vei mot Oslo sentrum. På dette tidpunktet la politiet seg på hjul etter ham, og forfulgte ham nedover Bjølsen og Sagene.

Politiet valgte imidlertid å avbryte forfølgelsen etter en stund.

- Det gjorde vi på grunn av hensynet til publikums sikkerhet. Oslo sentrum er sterkt trafikkert på dagtid, sier Jørgensen, som opplyser at den stjålne bilen seinere ble funnet på St. Hanshaugen.

Biltyven stoppet imidlertid ikke der.

- 11.38 fikk vi en ny stjålet-melding, denne gang fra Vøyensvingen ved Alexander Kiellands plass. Det dreide seg om en bil som hadde stått med nøklene i.

Litt over en halvtime seinere var det duket for et nytt biltyveri, denne gang på Ikea på Furuset. Bilen stod parkert med åpen bakluke og med en hund inni.

Bilene funnet 

Nå er både bilen som ble stjålet fra Furuset og Vøyenenga, samt de andre bilene kommet til rette. 

Politiet føler seg ikke sikre på at det var den samme biltyven som stakk av med bilen fra Furuset.

- Det er noe med avstanden til Furuset og det faktum at det ikke ble brukt makt, som gjør at vi ikke er sikre, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.no.

Politiet antar imidlertid at det er en og samme mann som stod bak de andre biltyveriene. Nå er bilene til grundige undersøkelser.


- Bilene som er kommet til rette, er nå hos oss, og vi foretar nå kriminaltekniske undersøkelser av dem, sier informasjonssjef Jørgensen, som foreløpig ikke har noe signalement på biltyven.

AKTIV: Kartet viser hvor biltyven har slått til i løpet av dagen.
TOK BIL UTENFOR IKEA: Biltyvens foreløpig siste tyveri skjedde her, utenfor Ikea på Furuset. I bilen satt det en hund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling