Truet ut av fengselet

NOKAS-tiltalte Lars-Erik Andersen (30) er flyttet fra Stavanger fengsel av hensyn til hans egen sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Andersen har fått slengbemerkninger og trusler fra andre kriminelle. Etter hva Dagbladet.no erfarer vurderes hans situasjon nå som så utrygg at han er flyttet til Ila landsfengsel.

Den ranstiltalte oslomannen sitter nå på Ila, sykmeldt og utslitt etter lang tids ubehageligheter i Stavanger fengsel. I retten har 30-åringen i perioder framstått som psykisk nedkjørt.

- Jeg kan bekrefte at han er sykmeldt, og han kommer ikke tilbake før etter nyttår. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Andersens advokat, Harald Stabell, til Dagbladet.no.

Lenge blånektet Andersen for skyld i NOKAS-saken. Etter at han ble dømt til 15 års fengsel i tingretten, valgte Andersen i sommer å legge kortene på bordet. Samtidig pekte han ut Kjell Alrich Schumann (40) som en av ranerne, og Arne Sigve Klunglands drapsmann.

Seinere ga han en tilleggsforklaring som aktor kan bruke til å få dømt de fire som fortsatt nekter for at de var med på anslaget mot NOKAS.

Dette har gjort ham svært lite populær blant andre innsatte i Stavanger fengsel, hvor alle de tiltalte sitter mens ankesaken pågår.

UTRYGT: Lars-Erik Andersen (30) har fått reaksjoner etter at han tilsto NOKAS-ranet og samtidig forklarte seg om Kjell Alrich Schumann. Foto: Erling Hægeland
UTRYGT: Lars-Erik Andersen (30) har fått reaksjoner etter at han tilsto NOKAS-ranet og samtidig forklarte seg om Kjell Alrich Schumann. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Truet ut av fengselet