Truet utøvere med søksmål

TRONDHEIM (Dagbladet): I et brev til Oppdal Friidrettsklubb truet Kjell Arve Husby med å saksøke utøverne som har kommet med sex-beskyldninger mot ham. Dagbladet har en kopi av brevet, som vi i går omtalte som et av de tekniske bevisene i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-mester Vebjørn Rodals suksesstrener har skrevet brevet på ark med brevhodet «Kjell Arve Husby - Trening- og konsulentvirksomhet».

Det er datert 7. september i år, dagen etter at Husby fikk kopi av brevet åtte utøvere hadde sendt til friidrettsklubben.

I det to sider lange brevet, prøver Husby å forsvare seg mot de sterke beskyldningene utøverne har rettet mot ham, samtidig som han går til kraftig angrep på spesielt en av utøverne.

Den kvinnelige utøveren blir beskyldt for både fyll, løgn og manipulering. Hun blir av Husby utpekt som den som har ført an i beskyldningene mot ham.

Startet i vår

I følge brevet begynte denne kvinnen å komme med beskyldninger mot Husby i vår. Han skriver at beskyldningene gjennom sommeren har «utviklet seg fra å gi klem med baktanke til å bli sex-press og nå sist er jeg blitt voldelig».

Husby skriver også at «det av eventuell seksuell karakter som har foregått mellom N.N. og meg har foregått av fri vilje fra begge parter. Dersom det ikke framlegges bevis for beskyldningene fra N.N., må dette tullet ta slutt».

Den sparkede treneren hevder å ha støttet den påståtte anføreren økonomisk, også av egne midler. Meningen var at han skulle få pengene igjen når hun ble en internasjonal løper og fikk start-penger.

Husby skriver i brevet at kvinnen valgte å bryte treningssamarbeidet med ham, etter at han hadde sagt at han ikke hadde råd til å støtte henne mer økonomisk.

Klemmer

Utøvernes beskyldninger om «fysiske og seksuelle tilnærmelser fra treneren», blir i Husbys svarbrev karakterisert som «velmente klemmer fra meg og min familie».

Utøvernes brev er underskrevet med åtte maskinskrevne navn. Dette har fått Husby tilå reise spørsmål ved gyldigheten. Han ber derfor friidrettsklubben ta kontakt med alle åtte «slik at vi ser hvam som virkelig mener det som står».

Han opplyser samtidig at han vil få en advokat til å vurdere søksmål «mot de som evt. skriver under brevet».

Dagen etter at brevet ble sendt, ønsket Kjell Arve Husby å få brevet ødelagt, men det nektet friidrettsklubben.

Husby hevder at noen av utøverne har kommet med beskyldningene fordi de har fått beskjed om hva som skal til for å lykkes i friidrett, men at de ikke har kapasitet til å takle dette.

«Det er selvsagt en skuffelse for dem. Men det er urettferdig å håne meg og min familie, fordi de ikke lykkes med det de håpet. Fordi man ikke har fysikk og psyke til å bli god, trenger man ikke ødelegge for andre,» skriver Kjell Arve Husby.

Han avslutter med at han er «svært skuffet over at det tilsynelatende kun lyttes til hysteriske og bortskjemte utøvere».