Truet Vålerenga-ledelsen med «helvete» dersom de ikke sparket kvinne

To menn i 20-årene er tiltalt for trusler og motarbeiding av rettsvesenet etter et møte med Vålerenga Ishockey i august i fjor.

TRUET I MØTE: Det var i et møte i med direktør Jan Tore Kjær i Vålerenga Ishockey (bildet), at de to mennene skal ha kommet med truslene som gjør at de nå må møte i retten. Foto: Lars Eivind Bones
TRUET I MØTE: Det var i et møte i med direktør Jan Tore Kjær i Vålerenga Ishockey (bildet), at de to mennene skal ha kommet med truslene som gjør at de nå må møte i retten. Foto: Lars Eivind BonesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene, som ifølge tiltalen representerte supportergrupperingene Iskoboys og Sirkus Vålerenga, var i møte med direktøren i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær, i august i fjor.

Under møtet skal de to mennene ha kommet med truslene som er grunnen til at de nå er tiltalt.

Ifølge tiltalen krevde de to mennene at en kvinne, som jobber frivillig for Vålerenga ishockey, ble sparket.

Bakgrunnen var at hun hadde vitnet i retten mot en tredje person, slik at han ble dømt for vold og trusler i 2013.

De to mennene krevde i møtet at kvinnen ble avsatt, og «dersom ikke kravet ble innfridd ville det bli et rent helvete og /eller at de ikke kunne garantere for NNs sikkerhet og ikke utelukke at noen fra deres grupperinger kunne skade henne fysisk», heter det i tiltalen.
 
- Uønskede elementer - De ønsket et møte, og jeg takket ja til det. Min dør er åpen for alle. Men som vi ser, endte det i en stevning fra politiet. Dette er elementer vi ikke ønsker i Vålerenga eller i norsk ishockey, sier direktør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær, til Dagbladet.

Hockeydirektøren synes det er en lei sak.

- Idretten er tuftet på frivillighet, og helt avhengig av at folk bidrar gratis. Hun dette gjelder har stilt opp masse for å bidra i en klubb hun er glad i. Det er en lei sak, og vi ønsker å slå hardt ned på de som ikke klarer å oppføre seg, sier Kjær.

Hetset på bannere I tiltalen er det også nevnt at det ble hengt opp bannere på Jordal amfi under en ishockeykamp 26. september i fjor, der kvinnen ble hetset og truet.

På ett av bannerne sto det «snitches get stiches» («tystere får sting»). På det andre banneret ble kvinnen omtalt med fornavn som «tyster og kriminell». De tiltalte skal ha vært med på å henge opp disse bannerne.

Politiet ble gjort kjent med banneraksjonen.

- Vi har hatt et tett samarbeid med politiet i mange år, og har fortløpende dialog hver gang skjer noe, sier Kjær til Dagbladet.

Saken kommer opp i Oslo tingrett i midten av desember. De to er tiltalt etter straffelovens paragraf 227, for trusler, og etter paragraf 132a, som gjelder motarbeiding av rettsvesenet. 

De to mennene representeres av advokatene Lars Erik Skotvedt og Reidar Steinsvik. Ingen av advokatene ønsker på nåværende tidspunkt å kommentere saken overfor Dagbladet.