Truet Yahoo med daglige millionbøter om de ikke utleverte data til NSA

Det viser rettsdokumenter som ble offentliggjort torsdag.

TRUET MED BØTER:  De nylig frigitte dokumentene viser hvordan Yahoo kjempet for at NSA ikke skulle få tilgang til datatrafikken deres. FotoREUTERS/Kimberly White
TRUET MED BØTER: De nylig frigitte dokumentene viser hvordan Yahoo kjempet for at NSA ikke skulle få tilgang til datatrafikken deres. FotoREUTERS/Kimberly White Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske truet med å gi Yahoo daglige bøter på nærmere 1,6 millioner kroner om de ikke utleverte data til etterretningsorganisasjonen NSA, skriver The Guardian.

Mer enn 1500 rettsdokumenter ble torsdag offentliggjort. De belyser selskapets kamp mot NSAs hemmelige overvåkingsprogram, som senere skulle bli avslørt av Edward Snowden. 

- Dokumentene viser hvordan vi måtte kjempe hvert eneste skritt på veien for å utfordre myndighetenes forsøk på overvåking. På et tidspunkt truet amerikanske myndigheter med å gi oss en daglig bot på 250 000 dollar om vi nektet å gi dem tilgang til datatrafikken, skriver Yahoos advokat, Ron Bell, på sin blogg. 

Tapte I 2007 ble en ny lov om overvåking vedtatt i USA, kalt «Protect America Act», som utvidet muligheten for å overvåke kommunikasjon mellom amerikanere og utenlandske statsborgere i kampen mot terror uten at retten hadde godkjent det på forhånd. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer