Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Truffet av etsende væske under skoledebatt

Norgespatriotenes Øyvind Heian hisset til bråk - politiet måte bryte inn.

 ETSENDE OG OPPHETET:  Norgespatriotenes Øyvind Heian (til venstre) fortsetter diskusjonen med to av de andre paneldeltakerne mens skolens plan- og veiledningsleder Kjell Halvorsen i bakgrunnen  forteller over høyttaleren at møtet er avbrutt og ber elevene om å forlate hallen. Foto: CHRISTIAN HØIBY.
ETSENDE OG OPPHETET: Norgespatriotenes Øyvind Heian (til venstre) fortsetter diskusjonen med to av de andre paneldeltakerne mens skolens plan- og veiledningsleder Kjell Halvorsen i bakgrunnen forteller over høyttaleren at møtet er avbrutt og ber elevene om å forlate hallen. Foto: CHRISTIAN HØIBY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Elever kastet flasker fra tilhørerplass, og tre politikere i panelet ble truffet av etsende væske - klorin - under en skoledebatt i Larvik i formiddag.
Skyteskiven var åpenbart lederen for det høyreradikale partiet Norgespatriotene, Øyvind Heian.
Han ble truffet av klorin fra en gjennomhullet plastflaske, sammen med SVs og Frps representant i debattpanelet.
Opptrinnet skjedde på en av de største skolene i Vestfold, Thor Heyerdahl videregående med 1 800 elever. Debatten var satt opp på skolevalgets siste dag, med alle partiene som stiller liste i Vestfold.

De fleste partiene stilte med ungdomskandidater, mens partileder og førstekandidat Øyvind Heian frontet Norgespatriotene. Han måtte blødende forlate en skoledebatt i Tønsberg for halvannen uke siden etter å blitt truffet av en flaske.

Ingen av de tre politikerne som ble truffet av klorin i Larvik i dag, har fått alvorlige skader.

Politiet måte gripe inn
- Plan- og undervisningsleder Kjell Halvorsen beordret at valgmøtet skulle avsluttes etter flaskekastingen, men de fleste av de om lag tusen elevene som var der, ville ikke gå. Dermed måtte sivile politifolk gripe inn for å få folk ut av skolens idrettshall, sier et øyenvitne til opptrinnet, Christian Høybø, til Dagbladet.

Det var en generell politisk debatt, der elevene satt på tribunen og politikerpanelet nede på banen.
- Rasist, du skal dø
Rop og kasting av fulle plastflasker startet da Heian holdt sitt innlegg om islam som en krigersk ideologi og ikke en religion. Det ble ropt "rasist" og "du skal dø" fra tribunen før flaskene haglet, sier Høibø.

To brusflasker, en sykkelflaske og flere drikkekartonger suste tett forbi Heian før klorinflaska landet på golvet foran og sprutet etsende væske over tre av debattantene.

På grunn av den store elevmassen skulle debatten deles i to.

Nytt valgmøte
Den andre av valgmøtet har gått etter planen, får Dagbladet bekreftet både ved skolens kontor og i Vestfold politidistrikt.

- Vi har hatt sivile tjenestemenn tilstede på begge møtene utfra de ergfaringene vi gjorde etter debatten i Tønsberg. Det ser ut til at det går fredelig for seg  under det andre valgmøte, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold poltidsitrikt til Dagbladet.

 MÅTTE UT:  Elevene ved Thor Heyerdahl videregående måtte ut av idrettshallen eter at det ble kastet etsende væske mot politikerpanelet  under en skoeldebat i dag. Foto: CHRISTIAN HØIBØY.
MÅTTE UT: Elevene ved Thor Heyerdahl videregående måtte ut av idrettshallen eter at det ble kastet etsende væske mot politikerpanelet under en skoeldebat i dag. Foto: CHRISTIAN HØIBØY. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media